İtfaiyeci Maaşı

itfaiyeci maaşı ne kadar

Bu yazımızda itfaiyeci maaşı ne kadar, itfaiye eri maaşı ne kadar oldu vb. soruların cevaplarını verdik. İtfaiyeciler hakkında birçok bilgiye bu yazımızda ulaşabilirsiniz.

İtfaiyeci Nasıl Bir Meslek? İtfaiye Eri Mesleği

İtfaiyecilik mesleği birçok çocuğun küçük yaşlarda olmak istediği ancak büyüdükten sonra zorlukları nedeniyle vazgeçtiği bir meslektir. Hepimizin bildiğinin aksine sadece belediyeye bağlı devlet memurları olmayan bu kişiler aynı zamanda özel sektörün de önemli üyelerindedir.

Sadece yangınlarda değil aynı zamanda doğal afetlerde, arama kurtarma operasyonlarında ve en basitinden bir kedinin ağaçta kalmasında dahi ön planda olan itfaiyecilik mesleğinin detaylarına yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

İtfaiyeci Görevleri Nelerdir?

İtfaiye erlerinin görevlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Yangın anında en ön cephede söndürme ve daha sonrasında soğutma işlemlerini yerine getirirler
  • Çeşitli alanlarda yangın çıkmasını önlerler
  • Yangınlara neden olma riski olan durumları araştırırlar
  • Yangın esnasında can ve mal kaybını en az düzeye indirecek şekilde çalışmalar yürütürler
  • Yangından sağ olarak kurtulan bilinci kapalı-açık kişilere ilkyardım uygularlar
  • Sağlık kuruluşlarına taşınması gereken hastaların taşınmasını sağlarlar
  • Doğal afetler esnasında can ve mal kayıplarını önler, arama kurtarma çalışmalarına katılırlar
  • Jandarma, polis vb. kolluk kuvvetleri ile iletişim halinde kalırlar
  • Bazı durumlarda insanların ve hatta evcil hayvanların zarar görmesini engelleyecek çalışmalar yürütürler (parmaktan yüzük çıkarmak, arabaya sıkışan kediyi çıkarmak vb.)

Yaptıkları işin ne kadar zorlu olduğunu görebiliyoruz. Bu görevleri yapan itfaiyeciler itfaiye erleridir.

itfaiye eri maaşı ne kadar
itfaiye eri maaşı ne kadar

İtfaiyeci Nasıl Olunur? İtfaiye Eri Olmak İçin Hangi Bölüm?

İtfaiyeci eri olmak için herhangi bir ön lisans ya da lisans bölümünden mezun olma gibi bir şart bulunmuyor. Ancak yine de kurumların politikasına bağlı olarak çeşitli şartlar aranıyor.

İtfaiyeci olmak için KPSS sınavına girmek ve bu sınavdan en az 70 puan almak ilk koşuldur. Bununla birlikte 2021 yılına 30 yaşını geçmemiş olarak girmek, T.C vatandaşı olmak ve kurumun özel başvuru şartlarının yerine getirilmesi gibi koşullar da bulunuyor.

İtfaiyeciler belediyeler tarafından istihdam edilen çalışanlardır. Bu nedenle kişi itfaiyeci olarak görev yapmak istiyorsa çalışmak istediği belediyenin iş ilanlarını takip etmesi gerekir.

Memuriyet meslekleri ile ilgileniyorsanız; bekçi maaşları ile zabıta maaşları içeriklerimizi incelemenizi öneriyoruz.

İtfaiyeci Nerelerde Çalışır? İş İmkanları

İtfaiyeciler belediyeye bağlı İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterir. İtfaiyecilerin çalışma alanları doğal afetlerin ve yangınların meydana geldiği alanlardır.

Şaşırtıcı gelse de itfaiyeciler özel sektörde de çalışabilmekte. Daha çok petrokimya endüstrisinde çalışsalar da yangın tehlikesinin olduğu her özel işletmede bu kişilerin iş bulabildiğini söyleyebiliriz.

itfaiyeci maaşı ne kadar
itfaiyeci maaşı ne kadar

İtfaiyeci Maaşı [year] Yılında Ne Kadar? İtfaiye Eri Maaşı

İtfaiye eri maaşı belediyenin maaş politikasına göre değişmekle birlikte ortalama 10.250 TL civarındadır. İtfaiyeci ücreti ödenirken belediyeler devlet memurları maaş zammına ve enflasyon rakamlarına dikkat eder.

Bu yazımızda itfaiyeci maaşı ne kadar sorusuna cevap vermeye çalıştık. Eğer diğer meslek üyelerinin aylık kazançlarının ne olduğunu merak ediyorsanız özel ve kamu maaş kategorimizi ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Lütfen Puan Verin
[Toplam: 2 Anlık Puan: 5]
Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir:   Çocuk Doktoru Maaşı

Finans, ülkemiz şartlarında adından en çok söz ettiren sektördür. Bizler HepKredi ailesi olarak bilgilendirici makaleleri hazırlayarak sizlere sunmayı görev edindik. İstek, öneri ya da şikayet vb. konularda bize ulaşmanız durumunda 7/24 size dönüş yapacağız. Reklam vermek isterseniz hepkredi@gmail.com adresinden talebinizi iletebilirsiniz.

Yorum gönder

error: Content is protected !!