UMKE Maaşları

umke maaşları

 

UMKE maaşları, afet ve acil durumlarda sağlık hizmetleri sunan Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin (UMKE) çalışanlarının gelir düzeylerine dair dikkat çeken bir konudur. UMKE personelinin maaşlarını belirleyen faktörler arasında deneyim, eğitim düzeyi, görev yaptıkları birim ve coğrafi konum gibi unsurlar bulunmaktadır. Bu yazıda, UMKE maaşlarına dair güncel bilgileri sunarak, bu mesleği düşünen adaylar için kapsamlı bir kaynak sağlamayı hedeflemekteyiz. Maaş beklentileri, iş olanakları ve kariyer yolları hakkında bilgi sahibi olmak, adayların doğru ve bilinçli kararlar vermesine katkıda bulunacaktır.

UMKE Nedir?

UMKE gönüllülük esasına dayalı olan ve sağlık personellerinden meydana gelen bir ekiptir. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri olarak adlandırılan bu ekiplerde Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan sağlık personel ve üyeleri görev alır.

UMKE’de görev alan kişiler ülke içerisinde ortaya çıkan doğal afet durumlarında ve diğer olaylarda, olay yerinde sağlık hizmetlerinin yönetimini sağlar. Bu yönetim içerisinde arama, kurtarma, acil tedavi ünitelerine taşıma ve gerektiği durumlarda tedaviyi sağlama gibi çalışmalar vardır. Aynı zamanda UMKE ekipleri yurtdışında meydana gelen afet anında da görev alabiliyor.

UMKE ekipleri ülkemiz sağlık hizmeti içerisinde ayrı bir yere sahiptir. Ülkemiz her ne kadar sık sık doğal afetler ile karşı karşıya kalmasa da zaman zaman ortaya çıkan sel, deprem ve çığ gibi doğal afetler sıkıntılı anlara neden olabiliyor. Bu durumda UMKE personelleri aldıkları özel eğitim ve donanımla acil bir şekilde müdahale gerçekleştirebiliyor ve afet sahasını kontrol altına alabiliyorlar.

Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir:   Makinist Maaşları

Kimler UMKE’ye Katılabilir?

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi UMKE gönüllülük esasına dayalıdır. Ancak bu ekip içerisinde yalnızca sağlık personelleri yer alır. Aynı zamanda UMKE üyesi olan herkesin memur olması yani Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışması gerekir.

UMKE’ye dahil olan ekip üyeleri yıl içerisinde çeşitli eğitimler alırlar ve güncel bilgilerle yapılan konferanslara katılırlar. Sürekli bilgilerini tazeleyen UMKE üyeleri afet ve acil durumlarda görev almak için her zaman hazır olarak beklerler.

UMKE personelini ilk etapta 2 hafta gibi bir süre boyunca eğitime tabi tutar. Daha sonraki süreçte kişi normal görevine devam eder. Yani örnek verecek olursak bir hemşire yoğun bakım ünitesinde çalışıyorsa ve aynı zamanda UMKE ekibine dahil olmuşsa afet ve acil durumların dışında aynı yoğun bakım ünitesinde görevine devam eder. Tabi bu personeller aldıkları özel eğitim ve donanımla olaylara müdahale için hazır olarak beklerler.

paramedik ve hemşire personellerde umke maaşları ne kadar
paramedik ve hemşire personellerde UMKE maaşları ne kadar

İlginizi çekebilir: AFAD maaşları [year] yılında ne kadar oldu?

UMKE Personellerinin Görevleri

UMKE personellerinin görev ve sorumluluklarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Afet esnasında ve acil durumlarda olay yerinde becerileri ile müdahale etmek
  • Kurtarılan yaralıları acil bir şekilde diğer kurum ve kuruluşlardan yardım alarak nakil etmek
  • Afet ve acil durumlarda diğer sağlık personelleri ile birlikte müdahalede bulunmak
  • Olay yerinde acil sağlık hizmetlerinin yönetimini yapmak, hastaları sağlık durumlarına göre ayırmak, tıbbi müdahale yapmak ve işlemleri kayıt etmek
  • Diğer kurum ve kuruluşlarla irtibat halinde olmak

UMKE Çalışma Alanları

UMKE personellerinin çalışma alanları afet sahaları ve acil durumların meydana geldiği alanlardır. Bu ekip üyeleri daha çok yurt içi operasyonlarında görev alsalar da gerektiği durumlarda yurtdışında da faaliyet gösterebilmekte.

Çok sık görülmemekle birlikte UMKE çalışanlarını olaylar gerçekleşmeden de önlem olarak sahada görebiliyoruz.

umke maaşları
UMKE maaşları

UMKE Maşları [year] Yılında Ne Kadar Oldu?

Geldik yazımızın en önemli yerine. UMKE ekip üyeleri ne kadar maaş alıyor?

Ne yazık ki UMKE maaşları diye bir kavram yok. Çünkü UMKE gönüllülük esasına bağlı bir birimdir. Ancak bu ekip üyeleri acil durumlarda normalde çalıştıkları birimlerden ayrıldıkları için mesai ücretlerini almaya devam ederler.

Örnek verecek olursak bir hemşire kendi biriminden ayrılarak afet sahasında görev alıyorsa saat başına ortalama 45 TL gibi bir mesai ücreti alır. Yani normal maaş işlemeye devam eder.

UMKE maaşları konulu içeriğimizin sonuna geldik. Eğer diğer sağlık personellerinin maaşlarını merak ediyorsanız web sitemizi incelemeye devam edebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

UMKE nedir ne iş yapar?

UMKE ekipleri gönüllülük esasına dayalı olmak kaydıyla acil olaylarda ve afet durumunda kurtarma faaliyetleri gösterirler.

UMKE Başvuru Formu nereye gönderilir?

UMKE başvuru formları İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi’ne gönderilir.

UMKE kuruluş tarihi ne zaman?

UMKE 2024 yılında kurulmuştur.

Lütfen Puan Verin
[Toplam: 4 Anlık Puan: 4.3]

Finans, ülkemiz şartlarında adından en çok söz ettiren sektördür. Bizler HepKredi ailesi olarak bilgilendirici makaleleri hazırlayarak sizlere sunmayı görev edindik. İstek, öneri ya da şikayet vb. konularda bize ulaşmanız durumunda 7/24 size dönüş yapacağız. Reklam vermek isterseniz hepkredi@gmail.com adresinden talebinizi iletebilirsiniz.

Yorum gönder

error: Content is protected !!