Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Maaşı
Veri hazırlama ve kontrol işletmeni maaşı ne kadar, nasıl olunur, ne iş yapar? merak etiğiniz bütün soruların cevapları bu yazımızda mevcut.
Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni Nasıl Bir Meslek?
İçerik Rehberi
Veri hazırlama ve kontrol işletmenleri hem özel sektörde hem de kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilen kişilerdir. Veri hazırlama ve kontrol işletmenliği yapan kişiler çalıştıkları kurumda veri girişi, dosya arşivleme, verilerin doğruluğunu kontrol etme vb. görevleri yerine getirirler.
Veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak çalışan kişiler özel sektörde ve kam kurumunda masa başı olarak çalışırlar. Asıl işleri bilgisayarlarla olan bu kişiler aynı zamanda kurum içindeki belgelerle de ilgilenirler.
Veri hazırlama ve kontrol işletmenleri bütün sektörlerde önemli bir yere sahiptir. Gerekli verilerin saklanmasından tutun da gerektiği durumda kullanılmak üzere hazırlanmasına kadar pek çok görevi yerine getiren bu kişiler arka planda çalışarak kurumun gelişimini destekler.
Bu görevi yerine getiren kişilerin çok dikkatli ve titiz çalışmalar yapması gerekir. İşleri daha çok dijital ortamda olduğu için veri girişi, arşivleme vb. işlemleri yaparken bilgilerin doğru olarak kullanılmasına dikkat etmelidirler.
Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni Olmak İçin Hangi Eğitim Alınmalı?
Veri hazırlama ve kontrol işletmeni olmak için ön lisans veya lisans bölümlerinden birinden mezun olma gibi bir şart yoktur. Kişinin en az meslek yüksekokul mezunu olması ve yalnızca bilgisayar işletmeni sertifikası sahibi olması yeterlidir.
Veri hazırlama ve kontrol işletmenleri genel idare hizmetleri gibi kurumlarda çalışabilmek için ilk atama yoluyla ya da unvan değişikliği yolu ile atamasının yapılması gerekir. Özel sektörde bu kişiler veri girişi için masa başı personel olarak çalışır ve çoğunlukla eğitimden ziyade tecrübe ve mesleki deneyim aranır.
Kamuda çalışan veri hazırlama ve kontrol işletmeni devlet memurlarının 2021 yılı itibariyle döner sermaye, özlük haklarının kullanılması, aile yardımı vb. bütün devlet memurluğu hakları vardır.
Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni Görevleri
Veri hazırlama ve kontrol işletmeni adlı kadronun görevleri ve sorumlulukları şu şekildedir;
- Kayıt altına alınmış verileri düzenlemek ve denetlemek
- Belgeleri dijital ortama yüklemek
- Görev yaptıkları kuruluş içinde ve diğer kuruluşlarla yazışmalar yapmak
- Personel bilgilerinin ve işlerinin takibini yapmak
- Görevlerini ve çalışmasını ilgili yönetmelikler çerçevesinde yürütmek
- Dijital ortama aktarılan verileri belirlenen usul ve esaslara göre arşivlemek
Veri hazırlama kontrol işletmenlerinin genel olarak görevleri bu şekilde. Ancak bazı kurumlarda bu kişilere başka görevler de yüklenebiliyor. Bu durum özellikle özel sektörde yaşansa da aynı zamanda kamuda da görülebiliyor. Üst düzey yöneticiler zaman zaman bu kişilere başka görev atamaları yapabiliyor.
Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni İş İmkanları Nasıl?
Veri hazırlama ve kontrol işletmenlerinin özel sektörde iş bulabilmeleri çok kolaydır diyebiliriz. Eğer kişi veri girişi ve arşivleme gibi konularda mesleki deneyime ve tecrübeye sahipse birçok özel şirkette iş bulabilir.
Dijital dünyanın her sektörde kullanılmaya başlanmasıyla birlikte veri hazırlama ve kontrol işletmenlerine olan ihtiyaç da orantılı bir şekilde artmıştır.
Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni Çalışma Alanları
Veri hazırlama ve kontrol işletmenleri kamuda bakanlıklar ile bakanlıklara bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışırlar. Özel sektörde ise gıda, teknoloji, lojistik ve sağlık sektörü başta olmak üzere hemen hemen her sektörde çalışabilirler.
İlginizi çekebilir: işletme mezunu ne iş yapar
Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni Maaşı [year]
Geldik yazımızın en önemli yerine. Veri hazırlama ve kontrol işletmenlerinin maaşları ne kadardır?
Bu kişiler kamu ve özel sektörde çalışabildikleri için maaşlar birbirinden farklılık gösteriyor. Bu nedenle bu kişilerin maaşlarını kamu ve özel sektör şeklinde iki başlık altında verme kararı aldık.
Kamuda Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni Maaşları
2022 yılındaki devlet memurlarının maaşlarına zam yapılmasıyla birlikte veri hazırlama ve kontrol işletmenlerinin maaşları artış gösterdi. Bu kişilerin maaşları 2022 yılının sonlarında yapılan zamlarla birlikte netlik kazandı.
Gelir vergisi vb. kesintilerin çıkarılması sonucu bu kişilerin eline geçen miktar ortalama 9 bin TL civarında. Bu rakam görev süresine bağlı olarak bir miktar artış gösterebilir.
Özelde Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni Maaşları
Özel sektörde çalışan veri hazırlama ve kontrol işletmenlerinin maaşları kamuya oranla biraz daha azdır. Özel sektördeki ortalama maaşları 8.250 TL seviyelerindedir.
Veri hazırlama ve kontrol işletmeni maaşı ne kadar konulu yazımızda vereceğimiz bilgiler bu kadardı. Eğer kamudaki ve özel sektördeki meslek gruplarının aylık kazançlarını merak ediyorsanız paylaştığımız diğer içerikleri okuyabilirsiniz.
Yorum gönder