Reklamcılık Maaşları

reklamcılık maaşları

Reklamcılık maaşları ne kadar, reklamcılık bölümü iş imkanları nasıl, reklamcılar ne iş yapar? Reklamcılık mesleği ile ilgili bütün bilgilere bu yazımızda ulaşabilirsiniz.

Reklamcılık Nedir?

Son yıllarda pazarlama sektöründe büyük rekabetler yaşanmaya başlandı. Artık eskisi gibi ürün ve hizmetlerin kalitesinin yanı sıra reklam çalışmaları da önem kazanmaya başladı. Bu da reklamcılık sektörüne olan ihtiyacın artmasına neden olmuştur.

reklamcılık geliri nasıl
reklamcılık geliri nasıl

Reklamcılık bölümünden mezun olan kişiler reklam ajanslarında ve dijital platformlarda görev yaparlar. İşletmelerin ve projelerin bilinirliğini arttırmak için görev yapan bu uzmanlar çeşitli mecralarda reklam yayımlama ve reklam tasarımları yapma gibi işlerden sorumludur.

İlginizi çekebilir: grafik tasarımcı maaşı

Reklamcı Olmak İçin Hangi Bölüm?

Reklamcı olmak için eğitim süresi 2 yıl olan reklamcılık ön lisans bölümünden mezun olmak gerekiyor. Pek çok üniversitede okutulan bu bölüme TYT sınavı ile giriş yapılabiliyor.

2 yıllık reklamcılık bölümü mezunu olan kişiler eğitimlerine devam etmek istedikleri takdirde 4 yıllık bölümlerden tercih yaparak geçiş yapabilir. Bölüm mezunları halkla ilişkiler ve reklamcılık, reklam tasarımı ve iletişimi vb. bölümlere geçiş yapabilir. Puan türü ve taban puanları hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz YÖK Atlas’ı inceleyebilirsiniz.

Reklamcılık dikey geçiş bölümleri 2 yıllık bölüme oranla daha kapsamlı eğitim verir. Bu bölümleri okuyan öğrenciler pazarlama iletişimi, metin yazarlığı, marka yönetimi, reklam stratejisi planlama ve reklam grafiği alanında eğitim alırlar.

İlginizi çekebilir: pazarlama müdürü maaşları

Reklamcılar Ne İş Yapar?

Reklamcılar küçük ölçekli işletmelerden tutun da büyük ölçekli işletmelere kadar her işletmede ve her sektörde faaliyet gösterebilirler. Özellikle ürün ve hizmet satışlarının söz konusu olduğu sektörlerde reklamcılar çok daha kapsamlı çalışmalar yapar.

Reklamcıların bu işletmeler için yaptığı çalışmaları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Kendilerine başvuran işletmeler için reklam çalışmaları planlama,
  • Modern reklam yöntemlerini araştırarak etkili çalışmalar ortaya çıkarma,
  • Sosyal medya reklamlarını kullanarak daha fazla kişiye ulaşma,
  • Etkileyici reklam tasarlamaları yapma,
  • Reklamlarda ilgi çekici metinler kullanma,
  • Verilen reklamların sonuçlarını izlemek.

Reklamcılık İş İmkanları

Yazımızın başında da dediğimiz gibi reklamcılık sektörüne olan ihtiyaç her zamankinden daha fazladır. Bu durum reklamcılık mezunları için yeni iş imkanları anlamına geliyor.

Reklamcılık bölümüne giderek kendini geliştiren ve hatta kendine reklam ajansı kuran bir reklamcılık bölümü mezunu kısa süre içerisinde pek çok projeye imza atabilir. Eğer reklamcılık sektöründe daha kolay iş bulmak isteniyorsa yerli ve yabancı reklam kampanyalarını inceleyerek kişinin kendini eğitmesi gerekiyor.

reklamcılık maaşları
reklamcılık maaşları

Reklamcılık Maaşları [year]

Geldik yazımızın en merak edilen yerine. Reklamcılık bölümü maaşları ne kadar?

Reklamcılık bölümünden mezun olan ve reklam ajanslarında çalışan bir reklamcının ortalama maaşı 16 bin ila 17 bin lira arasında. Büyük reklam ajanlarında çalışan reklamcılar ise yaklaşık 30 bin TL’ye kadar maaş alır.

Reklamcılık sektöründe maaşın belirlenmesinde kişinin reklam başarıları büyük bir yere sahiptir. Eğer reklamcı kısa süre içerisinde büyük işlere imza atarak başarı yakalarsa alacağı maaş da artış gösterecektir.

Reklamcılık maaşları [year] yılında bu şekildeydi. Eğer reklamcılık bölümüne gitmeyi düşünüyorsanız sizlere hem sosyal medya reklamcılığında uzmanlaşmanızı öneriyoruz.

Sık Sorulan Sorular

Reklamcılıkta para var mı?

Reklamcılık güzel kazançların söz konusu olduğu bir meslektir.

Reklamcılar kaç para alıyor?

Reklamcılar aylık 20 bin TL civarında maaş alır.

Reklamcılık nasıl bir meslektir?

Reklamcılık kurum, kuruluş ve bireylerin hizmetlerini ve ürünlerini tanıtan bir meslek grubudur.

İyi bir reklamcı nasıl olur?

İyi bir reklamcı olmak için yaratıcı, üretken ve güncelliğe önem veren bir yapıya sahip olmak gerekiyor.

Lütfen Puan Verin
[Toplam: 2 Anlık Puan: 5]
Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir:   Müge Anlı Ne Kadar Kazanıyor

Finans, ülkemiz şartlarında adından en çok söz ettiren sektördür. Bizler HepKredi ailesi olarak bilgilendirici makaleleri hazırlayarak sizlere sunmayı görev edindik. İstek, öneri ya da şikayet vb. konularda bize ulaşmanız durumunda 7/24 size dönüş yapacağız. Reklam vermek isterseniz hepkredi@gmail.com adresinden talebinizi iletebilirsiniz.

Yorum gönder

error: Content is protected !!