Asil Çelik Hurda Fiyatları

Asil Celik hurda alım satım

Bu yazımızda sizlere hurda işine girmeyi düşünenler için piyasa hakkındaki faydalı bilgilerden bahsedeceğiz. Zaten bu işte olanların dikkat etmeleri gerekenler ve satış yaparken faydalı olabilecek bilgilerle yazımıza devam edeceğiz. Son olarak Asil Çelik hurda fiyatları ve satış için yapılması gerekenlerden bahsederek yazımızı sonlandıracağız.

Asil Celik hurda fiyatları
Asil Çelik hurda fiyatları

[year] Güncel Hurda Fiyatları

Asil Çelik hurda bilindiği üzere hurda sektöründe hizmet veren en köklü kuruluşlardan biri olarak akıllara geliyor. Hurda toplayan ve bu işi daha kapsamlı olarak yapan kişiler genellikle internette bu fiyatlarla işlem yapıyorlar. Özellikle çelik hurda fiyatlarının sürekli olarak bir artış eğiliminde olduğunu dikkate alırsak hurda satışı yapmak günümüzde oldukça karlı bir iş gibi duruyor.

Hurdacı ile alıcı arasında yapılan anlaşmalar tamamen size bağlıdır. Örnek olarak kişiler genellikle Bursa Asil Çelik hurda fiyatlarının 0.15 kuruş aşağısından anlaşarak işlem yaparlar. Bu ne demek oluyor derseniz örneğin Asil Çelik hurda demir fiyatları tonu 7950 TL olsun. Burada yapılan anlaşmayla siz hurdayı 7.900 TL’den satarsanız hem piyasada daha hızlı satış yapmış hem de hurdanızı anında elden çıkarmış olursunuz.

Firmalar hurda alım fiyatlarımız sabittir deseler de bazı durumlarda örneğin gelen hurda fazla ise esneme yapabiliyorlar. Bu yüzden hurda topluyorsanız ya da toplamayı düşünüyorsanız internette yer alan fiyatları takip etmenizi ve bunun ortalama 15-20 kuruş altında teklif vermenizi öneriyoruz. Özellikle bu hatırlatmayı da yaptıktan sonra gelin güncel hurda fiyatlarına birlikte göz atalım;

[year] Hurda Fiyatları

Hurda Türü Ton Fiyatı
DKP9.670,00 ₺
Ekstra8.850,00 ₺
1. Sınıf8.950,00 ₺
Bonus9.800,00 ₺

Görüldüğü üzere hurda fiyatları ortalama bu seviyelerde seyrediyor. Hal böyle olunca insanlar hurda toplamaya ve satmaya daha fazla eğiliyorlar. Kilo le satış yapmayı düşünüyorsanız yukarı yer alan rakamları 100’e bölmeniz yeterli olacaktır. Örneğin 1. Sınıf hurdayı kilosu 89,50 TL den satabilirsiniz. Asil Çelik hurda fiyatları dikkate alındığında başlangıçta biraz daha düşük seviyelerden satış yapmayı da düşünebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

Madeni para eritmek suç mu?

Madeni para eritmek Türkiye’de suç kabul ediliyor. Az miktarlarda olanlara çok fazla dikkat edilmese de 100 kg ve üzerinde para eritme işlemi yapanlar yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalabilirler. Ancak bazı özel durumlarda devlet belirli kişi ya da kurumlara herhangi bir madeni paranın eritilmesi ya da parçalanması için ruhsat verebiliyor.

Hurda demir fiyatları neden düştü?

Hurda demir fiyatları yılın bazı dönemlerinde arz ve talep dengesinden dolayı düşebiliyor. Ancak 3 aylık ya da 6 aylık periyotlarda baktığımızda hurda demir fiyatlarının sürekli olarak artan bir eğilimde olduğunu kolaylıkla görebiliriz. Düşüşler olsa da bunlar tamamen kısmi ve geçicidir.

En pahalı hurda nedir?

Her hurdanın kendine has bir değeri vardır. Ancak en pahalı nedir diye soranlar için cevaplayacak olursak metaller bu bağlamda en pahalılarıdır. Özellikle bakır ve alüminyum toplayıcıların en sık tercih ettikleridir.

Hurda çeşitleri nelerdir?

Hurdanın birçok çeşidi bulunuyor. En çok bilinenler ise paslanmaz hurda, kâğıt hurda ve bakır hurdalardır. Alüminyum hurda da maddi getirisinden dolayı oldukça sıklıkla tercih edilebiliyor.

Maden hurdası nedir?

Maden hurda üretimde çıkan maden parçalar ve plastikler olarak adlandırılabiliyor. Genellikle demir ve çelik üretim yapan firmaların artıklarında bulunuyor.

Hurdacılık yapılır mı?

Hurdacılık ülkemizde uzun zamandır icra edilen mesleklerden biri olarak akıllara geliyor. Günümüzde artan hurda fiyatları ve paramızdaki değer kaybı dikkate alındığında hurdacılık yapılabileceği söylenebilir. Şu an da 20 KG’ye kadar olan hurdaların fiyatı ortalama 65 – 80 TL arasından satılıyor.

Hurdacılık yasaklandı mı?

Hurdacılık zaten resmi olarak bir meslek sayılmıyor. Hurdacılık yasaklandı mı diyenlere cevabımız ise hayır olacaktır. Ticaret Bakanlığı tarafından yasaklanan şey plastik hurda ithalatıdır. Hurda toplamak ve satmak yasak değildir ancak bozuk para eriterek satmak suç kabul ediliyor.

İstanbul’da hurda toplamak yasak mı?

İstanbul’da 23 Ağustos tarihinde çevre ve halk sağlığı sorununa neden olduğunu gerekçesiyle atık toplama ve hurda toplama işi yasaklanmış durumdadır. Bu işi el altından hala yapanlar olsa da sokaklarda gezerek bu işi yapan kişilere ceza yazıldığı söylemleri maalesef doğrudur.

Lütfen Puan Verin
[Toplam: 2 Anlık Puan: 5]
Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir:   Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi 2023

Merhaba, ben Ahmet Alp. 30 yaşındayım. Kitap okumayı, merak ettiğim bir konuyu enine boyuna araştırmayı, kamp yapmayı ve gezmeyi çok seviyorum. 10 senedir makale yazarlığı yapıyorum. Yazdığım makalelerin çok sayıda insana ulaştığını görmek beni mutlu ediyor. Makale yazarken aynı zamanda yeni bir şeyler öğrenmeyi ve bunları hayatıma katmayı çok seviyorum.

Yorum gönder

error: Content is protected !!