Jandarma Nasıl Olunur

Jandarma Nasıl Olunur

Jandarma nasıl olunur sorusu, vatanını korumak ve halkın huzurunu sağlamak isteyen gençler için önemli bir kariyer seçeneğine ışık tutar. Türkiye Cumhuriyeti’nin saygın güvenlik güçlerinden biri olan Jandarma Teşkilatı, ülke genelinde kırsal ve şehir bölgelerinde halkın güvenliğini sağlamakla görevlidir. Bu blog yazısı, Jandarma Teşkilatı’na katılmak isteyen adaylar için başvuru sürecini, eğitim ve sınavlarını ve bu süreç boyunca dikkate almanız gereken önemli noktaları detaylarıyla ele alır. Başvuru şartlarını, eğitim sürecini ve Jandarma Teşkilatı’nda kariyer basamaklarını öğrenerek, bu saygın ve onurlu mesleğe adım atmak için gereken bilgi ve donanıma sahip olabilirsiniz. Bu sayede, vatanına ve milletine hizmet etme idealiyle hareket eden Jandarma Teşkilatı’nın bir parçası olarak, ülkenizin güvenliği için önemli bir görev üstleneceksiniz.

Jandarma Nasıl Olunur? [year]’de Jandarma Olma Şartları Nelerdir?

Jandarma olmak için gerekli başvuru şartlarını sağlayan adaylar yapılacak alımlara başvuru yapabilir. Başvuru sonrasında adaylar yazılı, sözlü ve fiziki sınava alınır. Bu sınavlardan başarılı olan ve güvenlik soruşturmasından olumlu cevap alanlar eğitime alınır. Eğitimleri de başarı ile tamamlayan adaylar subay ve astsubay olarak Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev yapabilir.

Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir:   Kreş Açma Şartları
Jandarma Nasıl Olunur
Jandarma Nasıl Olunur

Jandarma olmak isteyenlerin öncelikle başvuru şartları hakkında bilgi edinmesi gerekiyor. Başvuru için gerekli olan şartlar şunlardır;

  • En az lise mezunu olmak
  • Ön lisans programlarından mezun olanların 26, lisans programlarından mezun olanların ise 28 yaşını doldurmamış olması
  • Kusursuz diş yapısına sahip olmak
  • Vücudun herhangi bir yerinde dövme ve yara izi olmaması
  • Erkeklerin 164 cm, kadınların ise en az 158 cm altında boya sahip olmaması
  • Vücut kitle endeksinin (boy-kilo endeksi) 18 ile 27 arasında olması

Burada belirtilen şartları sağlayan adaylar alım dönemlerinde Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı personel temin sistemi üzerinden başvuru yapabilir. Başvuru e-devlet şifresi ile adayların kendileri tarafından yapılmalıdır.

Adayların ayrıca jandarma olabilmek için sağlık sorunlarının bulunmaması gerekiyor. Adaylar, tam teşekküllü bir askeri hastaneden Muvazzaf subay/astsubay olur kararlı sağlık kurulu raporu almalıdır. Bu raporu alamayan adaylar sınav sonuçlarına bakılmaksızın elenir.

Kadın Jandarma Nasıl Olunur?

Kadın jandarma olmak için adaylardan istenen ekstra bir şart yoktur. Erkeklerde 164 cm olan boy sınır, kadın adaylar için ise 158 cm’dir. Boy şartını ve diğer şartları sağlayan kadın adaylar alım yapılan dönemde e- devlet üzerinden başvuru yapabilir.

E-devlet üzerinden yapılan başvuru sonrasında şartları sağlayan adaylar sınavlar için davet edilir. Adaylara yazılı, sözlü ve fiziki sınavlar yapılır. Bu sınavlardan yeterli puanı alanlar jandarma eğitimine alınır ve eğitimler başarı ile tamamlayanlar, görevlerine atanır.

Jandarma Özel Harekat Nasıl Olunur?

Jandarma özel harekat olmak için adayların en az lise mezunu olması gerekir. Ayrıca adayların 25 yaşını doldurmuş olmaması terhislerinin üzerinden 3 yıldan az sürenin geçmiş olması istenir. Bu şartları sağlayan adaylar JÖH olmak için başvuru yapabilir.

JÖH alımları, genellikle askerlerin içerisinde yapılır. Nadiren de olsa dışarıdan alımlar yapılabilir. Bahsedilen türden alımlar olduğunda JÖH olarak görev yapmak isteyenler başvuru yapabilir.

Başvuru sonrasında adaylar fiziki ve sözlü sınava alınır. Özellikle adayların fiziki yeterliliklerinin olup olmadığına bakılır. Terörle mücadele ve benzeri zorlu görevlerinden en ön safta özel harekatın yer alacağından adaylar zorlu bir eğitime alınır. Eğitimi başarı ile tamamlayanlar jandarma özel harekat olarak görev yapmaya başlar.

Askerde Jandarma Olmak

Askerde jandarma olmak için askerliğinizi Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde yapıyor olmanız gerekir. Jandarma olarak askerliğinizi yaparken personel alımı olduğu dönemlerde birliğinizden başvuru yapabilirsiniz.

Başvurunuzun ardından birliğinizde oluşturulacak bir komisyon tarafından sözlü ve fiziki sınava alınırsınız. Bu sınavları başarı ile geçerseniz size jandarma olmanız için eğitim verilir. Eğitimi tamamladığınızda görevinize atanırsınız.

Jandarma Olmak İçin Gerekenler

Jandarma olmak için gerekenler yapılacak personel alımına ilişkin yayınlanan başvuru kılavuzu içerisinde ayrıntılı bir şekilde yer alıyor. Başvuru kılavuzu incelenerek başvuru için gerekli olan şartlar öğrenilebilir. Zaman zaman başvuru şartlarında değişiklikler yapılmasından dolayı adayların güncel kılavuzu incelemeleri önemlidir.

Kadın Jandarma Nasıl Olunur, Şartları Nelerdir
Kadın Jandarma Nasıl Olunur, Şartları Nelerdir

Jandarma Olmak İçin Şartlar

Jandarma olmak için istenen şartlar şunlardır;

  • En az lise mezunu olmak (Lise eğitimine devam edenler ancak geçici kayıt tarihine kadar mezun olacak başvuru yapabilir)
  • Jandarma olmaya engel bir sağlık sorunu olmadığını gösteren sağlık raporu
  • Erkek adayların en az 164 cm, kadın adayların ise en az 158 cm boyunda olması
  • Vücut kitle indeksinin 18 ile 27 arasında olması
  • Vücutta yanık, yara ve dövme izlerinin bulunmaması
  • Yapılacak yazılı, sözlü ve yazılı sınavdan başarılı kabul edilen puanlar alma
  • Verilen eğitimleri başarı ile tamamlama

Sık Sorulan Sorular

Kadın Astsubay Olma Şartları Nelerdir?

Kadın astsubay olmak şartları ile erkek astsubay şartları arasında büyük bir benzerlik vardır. Bu noktada en önemli farklılık kadınlardan istenen boy şartıdır. Kadın adayların en az 158 cm boyunda olması isteniyor. Bunun dışındaki şartlar aynıdır.

MSÜ Kadın Astsubay Alımı Var Mı?

MSÜ kadın astsubay alımı, Jandarma Genel Komutanlığı’nın ihtiyaçlarına göre yıl içerisinde yapılıyor. 15 Mart [year] tarihinde kadın astsubay alımları için başvurular başlamış ve 2 hafta sonra bitmişti. İhtiyaç olması durumunda Jandarma Genel Komutanlığı tarafından alımlar yapılıyor. Milli Savunma Üniversitesi taban puanları 260 ile 280 arasındadır. Her yıl taban puanlar değişiyor.

2 Yıllık Üniversite Mezunu Astsubay Olabilir Mi?

2 yıllık üniversite mezunu astsubay olabilir. Alımlarda genellikle lise mezunu olunması şartı aranıyor. 2 yıllık ön lisans mezunlarının başvurularında, 26 yaşını doldurmamış olma şartı var. Bu şartı sağlayan 2 yıllık üniversite mezunları başvuru yapabilir.

[year] Kadın Astsubay Alımı Ne Zaman?

[year] kadın astsubay alımı için başvurular Mart ayında yapıldı. 15 Mart ile 28 Mart arasında başvurular alındı. Alımlara ilişkin başvurular kılavuzda verilen internet adresi (Jandarma Genel Komutanlığı sitesi) üzerinden yapıldı.

[year] Jandarma Kadın Astsubay Alımı Olacak Mı?

[year] Jandarma kadın astsubay alımı olup olmayacağı şu anda belli değil. Alım yapılmadan bir süre önce başvuru kılavuzu yayınlanıyor ve alımlara dair bilgiler veriliyor. [year] yılına henüz girilmediği için yapılacak alımlarla ilgili net bilgi vermek zordur.

Ön Lisans Mezunu Subay Olabilir Mi?

Ön lisans mezunları dikey geçiş ile lisans eğitimlerini tamamlayabilir ve lisans diploması alabilir. Bunu yapan adaylar subay olabilir.

Liseden Sonra Jandarma Nasıl Olunur?

Liseden sonra jandarma olmak isteyen adaylar personel alımına ilişkin süreçte başvuru yapabilir. Başvuru şartlarını sağlayan ve yapılan sınavları başarı ile geçen adaylar jandarma olabilir.

Kadın Jandarma Olma Şartları Boy-Kilo

Kadın jandarma olma şartları arasında boy ve kilonun istenen aralıkta olması da var. Kılavuzda adayların en az 158 cm boyunda olması gerektiği belirtiliyor. Kilonun da boyla uyumlu olması isteniyor. Adaylar boylarına göre 47 ile 75 kilo arasında olmalıdır.

Kadın Asker Olmak İçin Kaç Kilo Olmalı?

Kadın asker olmak için adayların boyları ile uyumlu bir kiloda olması gerekiyor. Boyu 160 cm olan adaylar, 48 ile 66 kg arasında olmalıdır. Boyu 165 cm olanlar ise 51 ile 70 kg arasında olmalıdır.

Lütfen Puan Verin
[Toplam: 3 Anlık Puan: 3]

Finans, ülkemiz şartlarında adından en çok söz ettiren sektördür. Bizler HepKredi ailesi olarak bilgilendirici makaleleri hazırlayarak sizlere sunmayı görev edindik. İstek, öneri ya da şikayet vb. konularda bize ulaşmanız durumunda 7/24 size dönüş yapacağız. Reklam vermek isterseniz hepkredi@gmail.com adresinden talebinizi iletebilirsiniz.

Yorum gönder

error: Content is protected !!