Alabai Köpek Fiyatları
Alabai köpek fiyatları, güçlü ve etkileyici bir dost arayan köpekseverlerin en çok merak ettiği konulardan biridir. Büyük boyutları, güçlü yapıları ve sadık karakterleriyle bilinen Alabai köpekleri, asırlardır sürülerin korunması ve ailelerin güvende tutulması amacıyla kullanılmıştır. Bu yazıda, Alabai köpek fiyatlarını ve bu fiyatları etkileyen faktörleri detaylı bir şekilde inceleyerek, yeni bir evcil hayvan sahibi olmayı düşünenler için bilgilendirici bir rehber sunacağız. İster safkan bir Alabai, ister melez olsun, Alabai köpek fiyatlarına dair tüm detayları bu yazıda öğreneceksiniz. Hadi, başlayalım ve Alabai köpek fiyatlarını etkileyen faktörler, farklı yaş ve cinsiyetlerdeki köpeklerin fiyatları ve alışveriş sürecinde dikkate almanız gereken noktalar hakkında bilgi edinelim!
Alabai Köpek Fiyatları
İçerik Rehberi
Alabai köpek fiyatları [year] yılında sıkça araştırılıyor. Sessiz ve sakin bir yapıda olan bu köpek türü en sık sahiplenilen türler arasında yer alıyor. Alabai köpek türünün fiyatları yaşına, aşılarına ve bu tarz kriterlere bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Ancak piyasadaki güncel [year] fiyatları en güncel haliyle şu şekilde yansıyor;
- Alabai yavru köpek fiyatları 6.000 TL ile 7.000 TL arasında değişiyor.
- Alabai yetişkin köpek fiyatları 8.000 TL ile 10.000 TL arasında değişkenlik gösteriyor.
Alabay fiyat ortalaması yukarıda yer verdiğimiz şekildedir. Ancak nadir olmakla beraber verdiğimiz fiyatların üzerinde de fiyat teklifleri alabilirsiniz. Hayvan sahiplendirme ilan sayfalarından güncel ilanlara bakarak teklif alabilirsiniz.
Alabai Köpek Özellikleri Nelerdir?
Alabai köpek cinsinin özellikleri oldukça belirgindir. Özelliklerinden dolayı da pek çok kişi sahiplenmeyi istiyor. Kısaca yavru ve yetişkin Alabai köpeklerinin genel fizyolojik ve davranışsal özelliklerini sıralamak gerekirse de;
- Alabai köpeklerinin fiziksel yapısı oldukça iri ve büyüktür.
- Yetişkin Alabai köpekleri 80 kiloya kadar ulaşabiliyor.
- Yetişkin ve dişi Alabai köpekleri ise 70 kiloya kadar çıkabiliyor.
- Diğer köpeklere karşı oldukça temkinli bir davranış tutumu sergilerler.
- Türkmenistan kökenli bir köpek cinsidir.
- Tacikistan, Kazakistan ve Afganistan gibi ülkelerde çoban köpeği olarak sıkça yetiştirilir.
- Alabai köpek cinsinin yaşama süresi ortalama 12 ile 15 yıl arasında değişiyor.
- Oldukça sakin ve saldırgan olmayan bir yapıya sahiptirler.
Alabai köpek cinsinin genel özellikleri bu şekilde yansıyor. Bu ve benzer özelliklerinden dolayı sahiplenmek isteyen kişilerin sayısı oldukça fazladır. Eğer siz de Alabai köpek cinsini sahiplenmek istiyorsanız ilan sayfalarında yer alan satılık alabai ilanlarına göz gezdirebilirsiniz. Alabay alabai, köpek ilanları genelde hayvan sahiplendirme sayfalarında yer alıyor.
İlginizi çekebilir: Rus finosu fiyatları
Alabai Köpek Bakımı Nasıl Yapılır?
Alabai köpek bakımı zor değildir. Bakımı da kolay olduğu için sahiplenmek isteyebilirsiniz. Eğer bir Alabai yavru ya da yetişkin köpek sahiplenmeyi düşünüyorsanız bakımı için şu detayları göz ardı etmemeniz gerekiyor;
- Alabai cinsi köpekleri sahiplenince her gün düzenli en az 30 dakika yürüyüşe çıkarmanız gerekiyor.
- Haftada en az bir kez tüylerini düzenli olarak fırçalamanız gerekiyor.
- Ayda en az biz kez banyo yaptırmalı ve tüylerini iyice fırçalamalısınız.
- Sahiplenen kişi ile arasındaki bağı güçlendirmek adına eğitim almalıdır.
- Kilo almaya müsait bir tür olduğu için kilo alımını önleyen vitamin takviyeleri kullandırmanız gerekiyor.
- Kilo alımına karşılık beslenme rutinini düzenli olarak takip etmeniz gerekiyor.
Alabai köpek bakımı, Alabai köpek fiyatları ve özellikleri hakkında merak edebileceğiniz ayrıntıları sunduk. Eğer bu köpek türüne dair aklınıza takılan farklı sorular varsa yorum alanına yazabilirsiniz. Hep Kredi ailesi olarak en hızlı şekilde yorumlarınıza geri dönüş sağlıyoruz.
Sık Sorulan Sorular
Alabai Hangi Ülkenin Köpeği?
Alabai köpek cinsi Alabay olarak da adlandırılıyor. Bu köpek cinsinin ilk ortaya çıkışı tarihi kaynaklara göre yaklaşık M.Ö 3000’li yıllara kadar dayanıyor. Bugünkü bilgilere göre ise bu köpek cinsinin kökeni Türkmenistan olarak biliniyor.
Alabay Köpek Çiftliği Nerede?
Türkiye’de Alabay köpek cinsini sahiplenmek isteyen kişi sayısı oldukça fazladır. Özellikleri ve koruma iç güdüsü nedeniyle tercih edilen Alabai köpek cinsinin yetiştirildiği çiftlik Türkiye’de Ardahan Göle merkezde yer alıyor. Türkiye’nin farklı şehirlerinde de çiftlikleri bulunsa da en büyüğü ve en iyisi Ardahan Merkez’de yer alanıdır.
Alabay Boyu Kaç Cm?
Alabay köpek cinsi boy ve kilo açısından oldukça iri bir yapıya sahiptir. Erkek Alabay türünde kilo 80 boy ise 64-80 cm arasında değişirken dişi Alabay köpek cinsinde kilo 70 sınırında boy ise 59-65 cm arasından değişmektedir. Fiziksel olarak en iri köpek cinsleri arasında yer aldığını söylemek mümkündür.
Alabay Irkı Nereden Gelir?
Alabay cinsi köpeklerin ırkı Orta Asya’dan geliyor. İlk ortaya çıkışları tarihi kaynaklara bakıldığında M.Ö 3000’li yıllara kadar dayanıyor. Oldukça eski bir köpek cinsi olan Alabay ırkı bugün Türkmenistan’da yer alan pek çok çobanın yetiştirdiği ve çoban köpeği olarak tercih ettiği cinstir. Türkmenistan’da bu köpek cinsini sahiplenmek geleneksel hale gelmiştir.
Alabay Kuyruk Neden Kesilir?
Köpeklerin kuyruk ve kulak kesimine maruz bırakılması adeti oldukça eskiye dayanıyor Halk arasında kulağı kesilen köpeğin herhangi bir kurt saldırında asla yenilmeyeceği düşünülüyor. Bunun yanı sıra kulağı kesilirse daha iyi duyduğu, daha da saldırganlaştığı ve koşabildiği düşünülüyor. Alabay köpeklerinin kuyrukları da aynı nedenlerden kaynaklı kesiliyor. Av sırasında da kuyruğunun zarara görmemesi adına kesildiği aktarılıyor.
Alabay Kaç Yavru Doğurur?
Alabay köpek cinsinin yavru sayısı oldukça değişkendir. Birden fazla etkene bağlı olarak yavru sayısı değişiyor. Ancak ortalama olarak dişi bir Alabay köpeği her doğumda 7-10 adet yavru doğurma potansiyeline sahiptir.
Alabai Köpekler Kaç Ayda Doğurur?
Alabai köpek türünün dişisi her doğumunda 7-10 adet yavru doğurabilir. Genel olarak hamilelik süreci ise diğer köpek türlerinde dolduğu gibi 56 gün ile 70 gün arasında değişebiliyor.
Yorum gönder