Biber Fidesi Fiyatları
Biber fidesi almak istiyorsanız ve biber fideleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazımızda kendi satışını yaptığımız biber fidelerini nasıl dikeceğinizi ve bakımını nasıl yapacağınızı detaylı bir şekilde anlattık.
Biber Fidesi Özellikleri
İçerik Rehberi
Satışını yaptığımız biberler Türkiye’deki en yüksek verime sahip fidelerdir. Özel yöntemler geliştirerek elde ettiğimiz biberler hem küçük çaplı hem de büyük çaplı biber yetiştiriciliği için uygundur.
Biberlerimizde yüksek verim oranıyla birlikte hastalıklardan korunma garantisi de sunuyoruz. Hastalıklara karşı dirençli bir şekilde ürettiğimiz biber fidelerini doğru topraklara dikip iyi bir bakım verdiğiniz takdirde biberlere zarar verecek birçok hastalıktan korumuş olursunuz.
Biber gidesi ne zaman ekilir, biber fidesi hangi ayda ekilir vb. sorularınızın olduğunu tahmin edebiliyoruz. Gelin birlikte biber fidelerinin dikimi hakkında bilgi sahibi olalım. Öte yandan diğer fide çeşitlerini de inceleyebilirsiniz.
Biber Fideleri Ne Zaman Dikilir?
Biber fidesi çimlendirme ve dikim için net bir tarih vermemiz doğru olmayacaktır. Bizden aldığınız fideleri don olayları geçtikten sonra dikebilirsiniz.
İlkbahar sonbahar ve yaz ayları en uygun aylar olmakla birlikte yaşadığınız yere göre tarih değişiklik gösterebilir. Siz dikim tarihi belirlerken yaşadığınız bölgedeki don olaylarının bitiş tarihini baz alabilirsiniz.
Don olayları bitmeden önce ekim yaptığınız taktirde biber fidelerinizde çürüme meydana gelir. Aynı zamanda fide dikerken havanın rüzgârsız olduğundan ve kavurucu güneş ışığının olmadığından emin olmalısınız.
Biber fidesi Nasıl Dikilir?
Bizden alacağınız fideleri iki yöntemle dikebilirsiniz. İki yöntem de etkili olmasına karşın biz sizlere birinci yöntemi uygulamanızı öneriyoruz. Birazdan neden böyle dediğimizi anlayacaksınız.
İlk yöntem oldukça basit. Dikmek istediğiniz fidedeki toprak miktarınca toprak kazın. Kazdığınız toprağın bahçe toprağı ya da saksı toprağı olup olmaması önemli değildir. Kazdığınız toprak içerisinde fideyi yerleştirin ve son olarak can suyu verin.
İkinci yöntemde ise fideyi size yolladığımız topraktan arındırıp kendi bahçenizdeki toprağa dikmeniz gerekiyor. Bu yöntemi uygularken biraz dikkat etmelisiniz. Çünkü biber fidesinin kökleri zarar görebilir. Aynı şekilde bu ekim işleminden sonra da can suyu vermeniz gerekiyor.
Biber Fideleri Nasıl Yetiştirilir? Biber Fidesi Bakımı
Biber fidelerini diktikten sonra hasat zamanına kadar iyi bir bakım sürecinden geçmeleri gerekiyor. Aksi halde verim kaybı yaşayabilir ve hatta fidelerinizi kaybedebilirsiniz.
Bunun için toprağı göllendirmeyecek şekilde sulama yapmalı ve fidenizin etrafında gelişen yabani otları bertaraf etmelisiniz.
Aynı zamanda gerektiği durumlarda biber fidesi böcek ilacı ile ilaçlanmalıdır. Özellikle biberin yapraklarına yerleşen kırmızı örümceklere karşı dikkatli olmalısınız.
Bu şekilde biber fidesi nasıl hızlı büyür sorusunun da cevabını vermiş olduk. ?
Biber Fidesi Fiyatları Güncel Liste
Satışını yaptığımız fidelerin güncel adet başı satış fiyatlarını şu şekilde sıralayabiliriz;
- Acı sivri biber fide fiyatı: 2,80 TL
- Dolma biber fidesi fiyatı: 2,50 TL
- Tatlı sivri biber fide fiyatı: 2,50 TL
- Fil kulağı kapya biber fide fiyatı: 2,20 TL
- Salçalık kapya biber fide fiyatı: 1,95 TL
- Çarliston biber fide fiyatı: 2,60 TL
- Aşağı bakan/yukarı bakan cin biber fide fiyatı: 2 TL
- Şili biber fide fiyatı: 4,40 TL
- Kıl sivri biber fide fiyatı: 3,10 TL
- Bhut jolokia acı biber fidesi fiyatı: 3 TL
- Üçburun biber fide fiyatı: 3,30 TL
- Jalapeno biber fide fiyatı: 2,60 TL
- Domates fidesi fiyatlarımız da ortalama 3 TL’den satılmaktadır.
Biber fidesi fiyatlarımız güncel olarak bu şekildeydi. Eğer yüksek verimli biber fidelerimize sahip olmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Biber Fideleri Ne Zaman Verir
Bizden alacağınız biber fideleri yaklaşık 2 ay içerisinde biber vermeye başlayacaktır. Ekim yaptığınız tarihe, satın aldığınız biber türüne ve dikim yapılan tarihe göre bu süre 3 aya kadar uzayabilir.
1 Dönüme Kaç Biber Fide Dikilir?
Biber fidesi dikerken 1 dönüme 4 bin adet olacak şekilde dikim yapabilirsiniz. Eğer arazinizdeki toprak besin maddesi açısından yeterli değilse 1 dönüme 3 bin 500 adet olacak şekilde dikim yapabilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular
Biber fidesine ne iyi gelir?
]Biber fidelerine organik gübreler iyi gelir.
Biber neden meyve vermiyor?
Biber fidelerini sık diktiyseniz, biberleriniz çok güneş alıyorsa ve çok fazla sulama yapıyorsanız biber fideleriniz biber vermiyor olabilir.
1 fide biber ne kadar ürün verir?
1 fideden ortalama 1 kilogramlık verim alabilirsiniz.
Biber fidesi suyu sever mi?
Biber fideleri suyu sever ancak su içerisinde bırakılmamalıdır.
Biber kaç günde hasat edilir?
Biber fidelerini diktikten sonra 3 ay içerisinde ürün almaya başlayabilirsiniz.
Biber fidesi kaç derece soğuğa dayanır?
Biber fideleri 4-5 derece kadar soğuğa dayanabilir.
Yeşil biber ne zaman toplanır?
Biberler damak zevkinize göre uygun boyutlara geldiğinde toplanabilir.
Biber hangi iklimde yetişir?
Biberler ılıman iklimlerde yetişir.
Yorum gönder