DHMİ Memur Maaşları

DHMİ Memur Maaşları

DHMİ memur maaşları, hava trafik ve havalimanı yönetimi gibi kritik görevleri üstlenen bu devlet memurlarının gelir düzeylerine ilişkin önemli bilgiler sunar. Bu makalede, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) bünyesinde çalışan memurların maaşlarını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Farklı pozisyonlar, kıdem düzeyleri ve coğrafi bölgeler gibi etkenleri dikkate alarak, DHMİ memur maaşlarının genel bir değerlendirmesini sunacağız. Bu alanda kariyer yapmayı düşünenler ve mevcut DHMİ memurları için, bu makale, maaşlar ve ek ödemelerle ilgili kapsamlı ve bilgilendirici bir kaynak olacaktır.

DHMİ Memur Maaşları [year]

DHMİ memur maaşları, ortalama 17.500 TL’dir. Farklı pozisyonda birçok memurun bulunduğu devlet hava meydanları işletmesinde maaşların haricinde ek ödemeler de yapılıyor. Bu ek ödemeler ile birlikte memurların maaşlar 18.000 TL seviyelerini aşıyor.

Devlet hava meydanı işletmesi (DHMİ), Türkiye sınırları içerisinde bulunan havaalanlarını işleten kamu iktisadi kuruluştur. Ayrıca bu kuruluş ulusal ve uluslararası uçuş trafiğini de düzenliyor. DHMİ, görev ve sorumluluklarını yerine getirirken bünyesinde bulunan memurlardan yararlanır. Klasik anlamdaki kamu kuruluşlarından farklı bir yapısı vardır. Buna karşın DHMİ memurları da kamu personeli olarak kabul ediliyor.

DHMİ Memur Maaşları
DHMİ Memur Maaşları

DHMİ memur maaşları, görev yapan memurların pozisyonlarına ve türlerine göre değişiyor. Kurum içerisinde düz memur, AİM memuru, ARFF memuru, stajyer hava trafik kontrolörleri ve apron memuru gibi farklı pozisyonlarda görev yapanlar bulunuyor. Bundan dolayı DHMİ memur maaşları hakkında net bir rakam vermek yanlış olacaktır. Bunun yerine memurların pozisyonları ve yaptıkları işe göre maaşları değerlendirmek daha doğru olacaktır.

İlginizi çekebilir: Pilot maaşları

DHMİ Düz Memur Maaşı [year]

DHMİ düz memur maaşı, ortalama 16.000 TL seviyelerinde olup farklı unsurlara göre değişebiliyor. Hizmet yılı, kıdem, derece, çocuk sayısı, medeni hal ve benzeri unsurlar maaşları etkiliyor. Devlet hava meydanları işletmesinde düz memur olarak görev yapanların maaşları burada bahsedilen hususlar ve alacakları ek ödemeler ile 8.000 TL’ye kadar çıkabilir.

DHMİ bünyesinde düz memur olmak için öncelikle gerekli şartların sağlanması gerekiyor. Düz memurlar için gerekli olan şartlar kamu personeli olma şartları ile benzerdir. İlgili şartları sağlayan adaylar KPSS puanı ile memur alımı döneminde başvuru yapmalıdır. KPSS puanı önceliğine göre başvuru yapan adaylar sözlü sınava davet edilir. Sözlü sınavda başarılı olanlar ise memur olarak göreve başlar.

DHMİ düz memur, genellikle kurum içerisindeki resmi evrak işlerinin yapılmasından sorumludur. Kendilerine farklı bir görev verilmediği takdirde; personel özlük işleri, muhasebe işlemleri, arşiv düzeni ve mevzuatın gerektirdiği diğer işleri yaparlar.

Birçok kurumda olduğu gibi düz memurların çok büyük sorumlulukları bulunmuyor. Çalışma süreleri ise ekstra bir durum oluşmadığı sürece haftalık 40 saat kadardır. İşleri ağır olmayan düz memurlar Türkiye ortalamasına göre yüksek sayılabilecek miktarda maaş alıyorlar.

İlginizi çekebilir: Pilot nasıl olunur

DHMİ Memur Maaşları [year]

DHMİ memur maaşları [year] yılında ortalama 16.500 TL’dir. Memurların bulundukları kadro ve pozisyona bağlı olarak aldıkları maaşlar farklılık gösterebilir. Ayrıca yine kadro ve pozisyona göre memurların ek ödeme durumları bulunuyor. İşte tüm bunlar nedeniyle DHMİ personel maaşları hakkında net bir rakam vermek mümkün olmuyor.

Her ne kadar devlet hava meydanları işletmesi genel müdürlüğü içerisindeki memurların kadro ve pozisyonları farklı olsa da maaşları genel manada yüksektir. Özellikle diğer devlet kurumlarında görev yapan memurlara göre net bir şekilde yüksektir.

Ayrıca pozisyonlarına göre ek ödeme aldıkları da göz önünde bulundurulduğunda maaş nedeniyle DHMİ tercih edilen kurumlardan birisi olduğu söylenebilir. Örneğin; DHMİ mühendislerinin maaşları ortalama 12.000 TL’dir. Diğer devlet kurumlarında görev yapan mühendisler daha düşük maaşlar alır.

DHMİ AİM Memuru Maaşı [year]

DHMİ AİM memuru maaşı, 20.000 TL ile 22.000 TL arasında değişiyor. Memurun hizmet yılı, BES kesintisi, medeni hali ve çocuk durumu maaşları etkileyen en önemli unsurlardır. [year]’de AİM memuru maaşı, yapılan zamların ardından bu seviyelere geldi.

AİM, havacılık bilgi yönetimi ifadesinin kısaltılmış halidir. Bu ifadenin İngilizcesi aviation information management şeklindedir ve ifade baş harflerinin birleşmesi AİM şeklinde kısaltılır. Kısacası AİM memuru, havacılık bilgi yönetimi alanında faaliyet gösterir. Bu memurların temel görevi ise ulusal ve uluslararası uçuş güvenliğini sağlamak oluyor.

AİM memuru uçuşlar sırasında gerek pist, gerekse de hava koşulları ile ilgili farklı bilgileri topluyor. Bunlardan bazılarını pilotlarla paylaşıyor. Böylece pilotların daha güvenli bir şekilde uçakları kaldırması veya indirmesi sağlanıyor.

Buradaki bilgi akışı ve verilerin toplanması sırasındaki hesaplamalarda yapılacak küçük hatalar, büyük felaketlere neden olabiliyor. Bundan dolayı AİM memurlarının çok büyük bir sorumlulukları bulunuyor.

AİM memuru olmak için adayların geçerli bir KPSS ve YDS puanına sahip olması gerekiyor. Dil konusunda en az D seviyesinde puana sahip olunmalıdır. Nihayetinde görev yapılan kadro ve pozisyon gereği yabancı pilotlar ve diğer görevlilerle iletişim kurulması gerekebiliyor. Bunun için memur adaylarında yabancı dil şartı zorunlu olarak aranıyor. Ayrıca adayların lisans mezunu olmaları gerekiyor.

Burada bahsedilen şartları sağlayan adaylar DHMİ tarafından yapılan alımlara başvurmalı ve yapılan sınavlara katılmalıdır. Sınavı kazananlar son olarak güvenlik soruşturmasına alınırlar. Buradan da sorunsuz geçenler DHMİ bünyesinde AİM memuru olarak görev yapmaya başlar.

DHMİ Memur Maaşları apron, aim, arff
DHMİ Memur Maaşları apron, aim, arff

Apron Memuru DHMİ Maaş [year]

Apron memuru maaşları, 18.000 TL ile 19.000 TL arasında değişiklik gösteriyor. Memurun hizmet yılı, eğitim seviyesi, çalışma süresi ve benzeri unsurlar maaşlardaki değişimin temel nedenidir.

Apron memurları, DHMİ içerisindeki idari hizmet kadrolarında yer alıyorlar. Meslek grubunun adından da anlaşılacağı üzere hava kontrollerinin sağlanması ve pistteki trafiğin yönetilmesinden sorumludurlar. Havacılık sektöründen büyük bir öneme sahip olan apron memurunun görevleri şunlardır;

  • Alandaki trafik güvenliği ve trafik temizliği için garaj amirleri ile koordineli bir şekilde çalışmak
  • Pistte bulunan yer işaretlerini ve tabelaları düzenli olarak kontrol etmek, bu kontrollerde tespit edilen yanlışlıkları ve eksiklikleri düzeltmek
  • Uçaklara yaklaşarak onları park alanına götürmek
  • Güvenli bir şekilde park alanına götürülen uçağın burada ne kadar kalacağını öğrenmek ve bu bilgiyi apron şefine iletmek
  • Alana gelen uçakları takip etmek

Apron memurları, alana gelen uçakların güvenli bir şekilde park alanına geçmeleri ve daha sonra yine buradan güvenli bir şekilde uçuş alanına gitmelerini sağlar.

Apron memuru olmak için en ön lisans mezunu olunması gerekiyor. Ayrıca adayların B sınıf ehliyet sahibi olması da istenen şartlar arasındadır. Bu şartları sağlayanlar KPSS’ye girerek başvuru için yeterli barajı geçmeleri durumunda DHMİ tarafından yapılan alımlara başvurabilirler.

Apron memurları 12 saate 24 saat veya 24 saate 48 saat olacak şekilde vardiyalı çalışırlar. Ya 12 saat çalıştıktan sonra 24 saat dinlenirler. Ya da 24 saat çalışarak 2 gün izin yaparlar. 24 saatinde tamamında aktif olarak çalışmanın oldukça zor olduğu unutulmamalıdır.

DHMİ ARFF Memur Maaşları [year]

DHMİ ARFF memur maaşları, ortalama 17.000 TL seviyelerindedir. Memurların hizmet yılı, deneyimleri, medeni halleri ve benzeri durumları maaşları yine etkileyen unsurlar arasında yer alıyor.

ARFF memurları, aynı zamanda hava alanı kurtarma ve yangınla mücadele memurları olarak da biliniyor. İsimlerinden de anlaşılacağı üzere havaalanında istenmeyen olaylara müdahale etmek temel görevleridir.

ARFF memuru, kurtarma ve yangınla mücadele görevinde en üst safta yer alan görevlilerdir. Bundan dolayı ARFF memuru olmak isteyenlerin boy ve kilo şartını sağlamaları gerekiyor. Adaylar en az 165 cm boyunda olmalarıdır. Ayrıca kiloları da buna uygun olmalıdır.

Lütfen Puan Verin
[Toplam: 4 Anlık Puan: 4.5]
Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir:   Otopsi Yardımcılığı Maaşı

Finans, ülkemiz şartlarında adından en çok söz ettiren sektördür. Bizler HepKredi ailesi olarak bilgilendirici makaleleri hazırlayarak sizlere sunmayı görev edindik. İstek, öneri ya da şikayet vb. konularda bize ulaşmanız durumunda 7/24 size dönüş yapacağız. Reklam vermek isterseniz hepkredi@gmail.com adresinden talebinizi iletebilirsiniz.

Yorum gönder

error: Content is protected !!