Dize Yapılan İğne Fiyatları

Dize yapılan iğne fiyatları

Dize yapılan iğne fiyatları özel hastanelerde ne kadar, devlet hastanesinde dize iğne yapılıyor mu? Bu ve benzeri soruların yanıtlarını merak ediyorsanız en doğru adrestesiniz. Diz bölgesi için yapılan özel ağrı kesici ve tedavi edici kortizon iğnelerinin fiyatlarını sizler için derledik. Hemen içeriğimizin devamını inceleyerek [year] güncel dize yapılan iğne fiyatlarının detaylarına ulaşabilirsiniz.

Dize yapılan iğne fiyatları
Dize yapılan iğne fiyatları

Dize Yapılan İğne Fiyatları (Eklem İçi Enjeksiyon)

Dize yapılan iğne fiyatları her hastanede farklılık gösteriyor. Dizde meydana gelen ağrılar, eklem sorunları, kireçlenme ve benzeri durumlar için kortizon enjeksiyonları uygulanabiliyor. Bu iğne uygulamaları diz kireçlenme iğnesi adıyla da sıkça anılıyor. Elbette ki diz bölgesindeki hastalıkların giderilmesi için yapılan iğne seçeneği sadece bu değildir. Diz bölgesindeki her hastalık için farklı bileşenlere sahip iğneler yapılabilir. Özel hastanelerde diz ağrıları için sıkça uygulanan kortizon iğnesi fiyatları ise [year] yılında şu şekilde yansıyor;

  • Eklem İçi Kortizon Enjeksiyonu Fiyatları [year]: 2500 TL

Hastanın diz bölgesinde meydana gelen diz eklem ağrılarında, diz kireçlenmesi durumunda kireçlenmeyi geciktirici iğne olarak da kortizon uygulanabilir. Yukarıda belirttiğimiz fiyat hastaneden hastaneye ufak farklılıklar gösterebilir. Ancak özel hastanelerin genelinde ortalama fiyat aralığı 2500 TL olarak yansıyor.

Kortizon Enjeksiyonu Zararlı Mı?

Dize yapılan iğne isimleri arasında kortizon iğnesi yer alıyor. Bu iğne diz kireçlenmesi durumunu engellemek, diz eklemine güç vermek ve aynı zamanda sizde sıvı kaybını önlemek amacıyla uygulanabilir. Tüm bunların yanı sıra hastanın diz şikayetlerini genel olarak en az seviyeye indirdiğini söylemek de mümkündür.

Dize sıvı kaybı iğnesi uygulaması olarak da adlandırılan kortizon enjeksiyonları herkes için uygun değildir. Eğer kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsanız bu iğne sizin için sakıncalı olacaktır. İğneyi uygulayacak doktor, hastanın iğne için uygunluğunu analiz ederek uygulama için karar veriyor.

Dize yapılan kortizon iğne
Dize yapılan kortizon iğne

Kortizon İğnesinin Etkisi Ne Kadar Sürer?

Kortizon iğneleri bölgesel etkiye sahiptir. Çünkü lokal olarak diz eklem içi bölgesine enjekte edilir. Etkisi genelde 7 gün kadar sürer. Enjeksiyonun çok az bir kısmı vücudun geri kalan bölgelerine yayılabilir. Kireçlenme tedavisinde, fizik tedavi amacıyla, yapılan kortizon eklem içi enjeksiyonu aynı hasta için ikinci kez doktor onay ile uygulanabilir.

Ayrıca, ilginizi çekebilir: masseter botoksu fiyatları

Sık Sorulan Sorular

Dize Hangi İğne Yapılır?

Diz ağrılarını gidermek, dizdeki sıvı kaybını engellemek, diz bölgesinde meydana gelen şişlik ve ödemi azaltmak ve diz kireçlenme tedavisi için diz eklem kıkırdaklarına kortizon iğnesi uygulanır.

Dize Yapılan İğne Sonrası Ağrı Olur Mu?

Dize uygulanan kortizon iğnesinden sonra kısa süreli lokal ağrılar hissedebilirsiniz. Genelde sadece uygulama alnında şişlik ve yanma hissi yaşanır. Bu ağrı ve şişkinlik 48 saat içerisinde kendiliğinden geçer.

Dize Yapılan İğne Ne Zaman Etki Eder?

Dize yapılan kortizon iğnelerinin etkisi yapıldıktan hemen sonra görülmeye başlar. İlk uygulama anından sonra hafif yanma ve kızarıklık hissedebilirsiniz. Bu hislerin dağılmasından sonra ise bölgede rahatlamayı anında fark edebilirsiniz. Kortizon iğnesinin etkisi ise yaklaşık 7 gün boyunca devam eder.

Dize Yapılan İğne Neden Yapılır?

Dize uygulanan kortizon iğneleri sıvı kaybını önleme, eklem ve dizdeki şişkinlikleri giderme, diz eklem ağrılarını azaltma, dizlerdeki kireçlenmeyi tedavi etme gibi amaçlarla sıkça uygulanır.

Diz Eklem İçi Enjeksiyon Nasıl Yapılır?

Diz eklem içi enjeksiyonları için öncelikle uygulama bölgesindeki en uygun alan doktor tarafından tespit edilir. Tespit edilen alana steril iğne ile girilerek kortizon enjekte edilir. Eğer enjeksiyondan önce hastanın diz bölgesinde fazla sıvı varsa önce bu boşaltılır. Ardından kortizon enjekte edilerek işlem tamamlanır.

Dize Yapılan İğne Sonrası Ne Yapılmalı?

Dize yapılan iğnelerden sonra bölgede hafif şişkinlik ve yanma hissi görülebilir. Bu ağrılar 48 saat içerisinde kendiliğinden geçer. Ancak iğne sonrasında buz uygulaması yaparak olumsuz etkilerin daha hızlı geçmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca iğne uygulandıktan sonra ağır kaldırmamaya, hızlı koşmamaya ve dize baskı yapacak ağır egzersizlerden uzak durmaya özen göstermeniz gerekiyor.

Dize Yapılan İğnenin Yan Etkileri Nelerdir?

Dize uygulanan eklem içi enjeksiyonlarının yan etkileri olabilir. Nadir olmakla birlikte bu yan etkiler; uygulama bölgesinde ağrı artışı, yanma hissi, uygulama alanında kızarıklık, mide bulantısı ve şiddetli baş dönmesi, tansiyonda artış ya da azalma, kalp çarpıntısı, kan şekeri düşmesi gibi durumlar olarak yansır. Bu gibi durumlarda uzun süre yan etkiler devam ederse hemen iğneyi uygulayan hekime başvurarak etkileri bildirmelisiniz.

Lütfen Puan Verin
[Toplam: 11 Anlık Puan: 4.4]
Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir:   Lamine Diş Fiyatları

Finans, ülkemiz şartlarında adından en çok söz ettiren sektördür. Bizler HepKredi ailesi olarak bilgilendirici makaleleri hazırlayarak sizlere sunmayı görev edindik. İstek, öneri ya da şikayet vb. konularda bize ulaşmanız durumunda 7/24 size dönüş yapacağız. Reklam vermek isterseniz hepkredi@gmail.com adresinden talebinizi iletebilirsiniz.

Yorum gönder

error: Content is protected !!