Enginar Fidesi Fiyatları
Enginar fidesi hakkında merak ettiğiniz tüm soruların yanıtları için en doğru adrestesiniz. Enginar ekiminde kullanabileceğiniz sağlıklı fide satışı noktasında HepKredi olarak bizden hizmet alabilirsiniz. Sunduğumuz fide seçenekleri, fiyatları ve nasıl ekilir gibi sorularınızın yanıtlarını ayrıntılı olarak hazırladık. Hemen içeriğimizin devamından ayrıntıları inceleyebilirsiniz.
Enginar Fidesi Fiyatları [year]
İçerik Rehberi
Enginar fidesi fiyatları [year] yılında ne kadar oldu son dönemde en sık araştırılan sorular arasında yer alıyor. Enginar fidesi fiyatları geçtiğimiz yıla oranla bu yıl zamlanarak değişti. Bu noktada genel olarak fiyat aralığını fide türüne göre de değiştiğini söylemek mümkündür.
HepKredi olarak sağlıklı ve verim alabileceğiniz enginar fidesi çeşitlerine oldukça cazip fiyatlarla yer veriyoruz. Hem perakende hem de toptan enginar fidesi satışı yapan firmamızda enginar fidesi fiyat detaylarımız şu şekildedir;
- 5’li enginar fidesi fiyatı 75 TL
Enginar fideleri kendi içerisinde türüne göre farklılık gösteriyor. Sunduğumuz fiyatlar fidenin türüne, adetine göre değişkenlik gösterebiliyor. Toptan fide alımlarında daha cazip fiyat teklifleri sunuyoruz. Detaylı bilgi ve sipariş için bize yorum alanından ya da mail adresimiz üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz.
Enginar Fidesi Çeşitleri
Enginar fidesi seçenekleri birden fazladır. Bu noktada eğer fideleri ekerek verim elde etmek istiyorsanız hangi enginar türünü yetiştirmek istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Bu kararın ardından özellik açısından değişen şu enginar fidesi seçeneklerine ulaşarak seçim yapabilirsiniz;
- Sakız enginar fidesi fiyat
- Hibrit enginar fidesi
- İmparator enginar fidesi
- Baby enginar fidesi
- İspanyolenginar fidesi
Sunduğumuz tüm bu enginar fideleri özellik açısından değişkenlik gösteriyor. Enginar çeşitlerine ve fide türlerine dair aklınıza takılan soruları yorum alanına yazabilirsiniz. Yorumlarınıza en kısa sürede bilgi vermek üzere geri dönüş sağlanacaktır.
Enginar Fidesi Nasıl Ekilir?
Enginar fidesi nasıl dikilir ve hangi aylarda dikilmelidir soruları da sıkça merak ediliyor. Enginar fideleri için en uygun dikim zamanı don olaylarının olmadığı, toprak ısısının uygun olduğu zamanlardır. İklim şartlarının uygun olması fidelerin daha hızlı ve verimli olmasını destekler. Fide dikimi yapacağınız günün rüzgârsız ve çok serin olmamasına da dikkat etmeniz gerekiyor. Ayrıca dikeceğiniz fidelerinizin güneşten faydalanması için kuzey-güney yönüne dikim yapmanız da tavsiye edilir.
Enginar fidelerini dikerken her fide arasında ortalama 60-80 cm boşluk bırakmanız gerekiyor. Ayrıca her sıra arasında da ortalama 80-100 cm kadar boşluk bırakmanız tavsiye edilir. Bu ölçülere göre dikim işlemi yaparsanız bir dekarlık alana ortalama 900-1200 arası enginar fidesini rahatlıkla dikebilirsiniz. Kış aylarında ekim yapmazsanız ve fideleri doğru sularsanız verimli sonuçlar alabilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular
Enginar Fidesi Ne Zaman Dikilir?
Enginar fidesi dikim tarihi bölgelere göre değişiyor. Ege ve Akdeniz bölgesinde fide dikimi yapılacaksa Ekim ve Kasım ayları uygun oluyor. Eğer Marmara bölgesinde enginar fidesi dikilecekse Mart- Nisan ayları öneriliyor. Toprağın çok soğuk olmadığı dönemler fidenin daha verimli olmasını sağlıyor.
Enginar Fidesi Nereden Alınır?
Enginar fidesini HepKredi sayesinde kolayca satın alabilirsiniz. Güvenilir, sağlıklı ve kaliteli fide satın almak için HepKredi olarak bizimle irtibata geçebilirsiniz. Sağlıklı ve cazip fiyatlı toptan ya da perakende satışından faydalanabilirsiniz.
Enginar Fidesi Hangi Ayda Ekilir?
Enginar fidesi dikim işlemlerinde hangi bölgede dikim yapacağınıza göre tarih aralığı değişiyor. Ege ve Akdeniz bölgesinde enginar fidelerini dikmek istiyorsanız Ekim ve Kasım ayları en uygun zamanlardır. Eğer Marmara bölgesinde dikim yapmayı planlıyorsanız da Mart ve Nisan aylarını tercih edebilirsiniz.
Enginar Fidesi Nereden Bulurum?
Enginar fidesi dikmek isteyen herkese en sağlıklı fide seçeneklerini nereden bulabilirim sorusuna cevap arıyor. Bu noktada verimli ve sağlıklı fideleri internet üzerinden kolayca satın alabilirsiniz. HepKredi enginar fidesi satışı yapan en güvenilir online fideciler arasında yer alıyor. Her türlü enginar fidesini satın almak üzere irtibata geçebilirsiniz.
Enginar Hangi Bölgede Yetişir?
Enginar mor ve mavi çiçekli bir bitkidir. Papatyagiller familyasında yer alan enginar en iyi Güney Avrupa ve Akdeniz çevresinde yetişiyor. Çünkü bu bölgelerin iklimi sağlıklı ve verimli enginar yetişmesi için en elverişli iklime sahiptir.
Enginar Kaç Ayda Yetişir?
Enginarın kaç ayda yetişeceği yetiştireceğiniz bölgenin iklimine göre değişir. Ege bölgesinde enginar fidesini diktikten yaklaşık 9 ay içerisinde verim almaya başlarsınız. 9 ayda gelişen enginarları 3 ay kadar de dinlenmeye bırakmanız gerekiyor. Ortalama 1 yıl içerisinde tam hazır hale gelir.
Enginar Hangi Ayda Hasat Edilir?
Enginar çeşitlerinin geneli ortalama Mart ayından başlayarak Nisan ayına kadar tezgahlarda yerini almaya devam eder. Hasat zamanı ise değişkendir. Çünkü enginar çeşitlerinin geneli hem kış hem de ilkbahar sebzesi olarak geçer. Genel olarak Şubat ve Mayıs aylarında hasat edilmeye başlanır.
1 Dönümden Ne Kadar Enginar Alınır?
1 dönüm arazi bir dekarlık alana tekabül eder. 1 dekarlık alana yaklaşık olarak 1000 enginar kökü dikilebilir. Her bir enginar kökünden ise 4-5 adet enginar başı elde edilir. Yani 1 dekarlık araziden ortalama 4.000 baş enginar elde edilir.
Enginarın Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Enginarın yeme kıvamına geldiğini kolayca anlayabilirsiniz. Taze enginarın baş kısmında yer alan yapraklar fazla açılmıştır. Öte yandan sapı kurumamış, nemli, yaprakları canlı ise enginarın tam kıvamına geldiğini anlayabilirsiniz.
Enginar Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?
Enginarın bozulup bozulmadığını anlamak oldukça basittir. Genelde kokusundan ve renginden bunu anlayabilirsiniz. Eğer ağır ve rahatsız bir kokusu varsa enginarın bozulduğunu anlayabilirsiniz. Ya da üzerinde ufak küflenmeler görülmeye başladıysa bu da enginarın bozulduğuna işarettir. Eğer dış görüntüsünde ve kokusunda hiçbir sorun yoksa ancak tadı değişikse bu da enginarın bozulduğunu gösterir.
Yorum gönder