Glifor 1000 mg kullananların yorumları, diyabet tedavisinde kullanılan bu ilacın etkinliği ve yan etkileri hakkında fikir edinmek isteyenler için oldukça değerlidir. Özellikle tip 2 diyabet hastaları için yaygın olarak reçete edilen Glifor, kan şekerini kontrol altında tutmayı hedefler. Bu blog yazısında, Glifor 1000 mg kullanıcılarının deneyimlerini ve yorumlarını derleyerek, ilacın faydaları ve olası yan etkilerine dair gerçek yaşam örneklerine yer vereceğiz. Ayrıca, ilacın kullanım sürecine dair doktor tavsiyeleri ve kullanıcı ipuçlarını da paylaşarak, diyabetle mücadele edenler için daha etkili ve güvenli bir tedavi süreci sağlamayı hedefliyoruz.
Glifor 1000 mg Kullananların Yorumları
İçerik Rehberi
Etken maddesi metformin hidroklorür olan Glifor, kan şekerinin diyet ve egzersizle kontrol altına alınamadığı durumlarda kullanılır.
Bazı durumlarda insülin ve diğer diyabet ilaçlarıyla birlikte de kullanılabilir. Diğer diyabet ilaçlarının aksine kilo almaya neden olmaz ve hasta yemek yemeye ve egzersiz yapmaya devam ettiği sürece kilo vermeye de yardımcı olabilir.
Glifor 1000 mg Nedir?
Glifor, tip 2 diyabetin (şeker hastalığı) tedavisine ve önlenmesine yardımcı olmak için kullanılan reçeteli bir ilaçtır. Oral antidiyabetik ilaçlar grubuna aittir.
Aktif maddesi metformin hidroklorürdür. İçerdiği yardımcı maddeler; magnezyum stearat, polietilen glikol, propilen glikol, hidroksipropil metilselüloz, talk ve titanyum dioksit. Tip 2 diyabet tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Özellikle fazla kilolu tip 2 diyabet hastalarında bazen diyet veya egzersiz kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olmayabilir. Glifor bu hastaları tedavi etmek için kullanılır. Tek başına veya diğer diyabet ilaçları veya insülin ile birlikte kullanılabilir.
Glifor sadece tip 2 diyabet tedavisinde kullanılmaz, polikistik over sendromlu hastalarda adet döngüsünü ve yumurtlamayı düzenlemek için de kullanılabilir.
Glifor 1000 mg kullananların yorumları incelendiğinde adet döngüsünü düzenlediği açıkça görülmüştür. Pankreas tarafından üretilen insülin, kandaki glikoz (şeker) miktarını kontrol eden doğal bir hormondur. Kandaki fazla şekeri uzaklaştırır ve kan şekerini düşürür.
Tip 2 diyabette pankreas yeterli insülin üretemez ve bu da kan şekeri düzeylerinin yükselmesine neden olur. Glifor, insülinin etkilerini arttırır ve kan şekerinin kontrol altına alınmasına yardımcı olur. Aynı zamanda besinlerden emilen glikoz miktarını da azaltır.
Glifor 1000 mg Ne İşe Yarar
Glifor, kanda dolaşan glikozun hücrelere emilmesini sağlar. Hücre içine alınan glikoz, hücre için enerji üretmek için kullanılır. Özellikle şeker hastalığı başlangıç aşamasında olan hastalarda çok etkilidir.
Ayrıca obez kişilerde diyabetin başlamasını da engeller. Uzun süreli kullanımı ile kilolu kişilerde kalp krizi riskini azalttığı tespit edilmiştir. Kandaki kolesterol seviyesini düşürdüğü ve kalbi koruduğu gözlemlenmiştir.
Glifor 1000 mg kullananların yorumları hoş bir yan etki olarak ilacın kilo vermeye yardımcı olduğunu söylemişlerdir. Bu etki önemlidir çünkü şeker hastaları genellikle fazla kiloludur.
Düzenli bir diyet ve egzersiz programı benimseyerek 3 ay içerisinde kendinizi kilo kaybederken bulacaksınız.
Glifor 1000 mg Nasıl Kullanılır?
- İlacı her gün aynı saatte alınız.
- Glifor doktor kontrolünde kullanılması gereken bir ilaçtır.
- Doktorunuzun belirttiği şekilde kullanınız, dozu artırmayınız veya azaltmayınız.
- Kullanma talimatından herhangi bir şey anlamadıysanız eczacınıza veya doktorunuza sorunuz.
- İlacı kırmayın, ezmeyin veya çiğnemeyin. Bir bardak su ile içiniz.
- Glifor’u yemeklerle birlikte almak yan etkileri azaltabilir. İlacı kullanırken kan şekerinizi düzenli olarak izleyin.
- Glifor hastalığınızı iyileştirmez, onu kontrol etmenize yardımcı olur. Kendinizi iyi hissetseniz bile ilacı kullanmaya devam edin ve doktorunuza danışmadan ilacı bırakmayın.
- İlaçtan tam olarak yararlanmak için diyet ve egzersiz rejiminize devam edin. Glifor; diyet, egzersiz, kilo kontrolü, düzenli kan şekeri takibi ve özel tıbbi bakımı içeren kapsamlı bir tedavi programının parçasıdır.
- 10 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmaz.
Glifor 1000 mg Zayıflatır Mı?
Glifor, aktif içeriği metformin hidroklorür olan reçeteli bir ilaçtır. Esas olarak hastalık nedeniyle bozulan kan şekeri ve insülin dengesini düzeltmek için kullanılır.
Kullanım sonucunda Glifor 1000 mg kullananların yorumları dikkate alındığında, insülin-kan şekeri dengesizliklerinin neden olduğu açlık sancıları daha seyrek olacak ve kendinizi daha uzun süre tok hissedeceksiniz. Bazı hastalar bu yüzden kilo kaybına uğrar.
Ancak bu ilaç zayıflama ilacı değildir ve etkileri hastadan hastaya değişir.
Obezite ya da tip2 diyabet hastalıklarına sahip kişiler 1-2 yıl içinde Glifor ile zayıflama etkisini göreceklerdir. Bu süre kişiden kişiye değişebilmektedir.
Kilo kaybı kademeli olacak ve miktar hastaya göre değişecektir. Hasta çalışmaları, Glifor ile kilo veren kişilerin 2 yılda ortalama 4-7 kilo verdiğini gösteriyor.
Bazı hastalarda kilo kaybının yaşanmaması beslenme alışkanlıklarında değişiklik olmaması ve egzersiz eksikliğinden kaynaklanmaktadır.
Glifor 1000 mg kullananların yorumları incelendiğinde, ilacı kullanırken sağlıklı bir diyet uygulayan ve egzersiz yapan kişiler daha fazla kilo verdiler. Diyetiniz hastalığınızı kontrol altına alabilirken, egzersiz Glifor’un zayıflama etkilerini arttırabilir.
Sağlıklı beslenme alışkanlıklarını sürdürmediğinizde, ilacı kullanmaya devam etmenize rağmen kilo almanız muhtemeldir. İlaçlar kilo alımını kolaylaştırmasa da beslenme alışkanlıkları ve hareketsizlik kilo alımına neden olabilir.
Özetle Glifor kilo verdirici bir ilaç değildir ancak doğru kullanıldığında bazı hastalarda kilo vermeye yardımcı olabilir.
Glifor 1000 mg Yan Etkileri
Uygulama alanı yüksek olan Glifor diyabet ilacı kullanılırken yan etkileri göz önünde bulundurulmalıdır.
Genel olarak bulantı, ishal, karın ağrısı, iştahsızlık, ağızda metalik tat ilk yan etkilerdir. Laktik asidoz, şiddetli yorgunluk, halsizlik, nefes darlığı, metabolik asidoz ve uyku bozukluğu gibi nadir semptomlarla kendini gösterir. Ayrıca B12 vitamini eksikliği belirtileri, karaciğer sorunları, düşük kan şekeri, alerjik reaksiyonlar vardır.
Şeker hastaları bu ilacı doktor kontrolünde kullanmalıdır. Titreme, terleme, kafa karışıklığı, sarılık ve çarpıntı gibi belirtiler konusunda doktora başvurulmalıdır.
Tedavi ilacı olarak kullanılan bu ilacın olası belirtileri şeker hastalığı, ateş basması, ağızda yaralar, kas güçsüzlüğü, dilde ağrı ve karıncalanmadır. Glifor 1000 mg kullananların yorumları bu ilacın yan etkileriyle az sıklıkla karşılaştığı yönündedir.
No Comment! Be the first one.