Havacılık yönetimi maaşı ne kadar, havacılık yönetimi mezunu ne iş yapar, havacılık yönetimi nasıl bir bölüm? Havacılık yönetimi ile ilgili merak ettiğiniz bütün soruların cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz.
Havacılık Yönetimi Nedir?
İçerik Rehberi
Havacılık yönetimi, hava taşımacılığında faaliyet gösteren firmaların pazarlama, reklam, finans, maliye vb. operasyonlarında çalışmaların kalitesini, kontrolünü ve güvenliğini denetleyen personellerin geneline verilen isimdir.
Yukarıda bahsi geçen görev tanımını yerine getiren kişiler havacılık yönetimi bölümü mezunu olan kişilerdir. Havacılık sektöründe oldukça önemli bir yere sahip olan havacılık yönetimi mezunlarının ne iş yaptığına gelin yakından göz atalım.
Havacılık Yönetimi Ne İş Yapar?
Bütün iş sektörlerinin kendine göre bir önemi olsa da bu durum havacılık sektörü için biraz daha farklıdır. Özellikle havalimanlarını ilgilen sektörlerde işletmelerin bir düzen içerisinde olması ve güvenliğinin sağlanması çok önemlidir.
Havacılık sektörünün bu üyeleri söz konusu sektörde pozisyonlar arasında ve departmanların kendi içerisinde belirtilen görevlerin, uygulamaların ve faaliyetlerin doğru bir şekilde uygulanmasında hayati bir öneme sahiptir. Yani bir nevi denetleyicidirler diyebiliriz.
Bu bölümde amaç kısaca havacılık sektöründe ortaya çıkabilecek sorunların önceden tespit edilmesi ve zararlara neden olmadan ortadan kaldırılmasıdır diyebiliriz. Aynı zamanda havacılık bölümünden mezun olan kişiler çalıştıkları firmalarda yeniliklere ve geliştirmelere yönelik de faaliyetlerde bulunur.
Havacılık Yönetimi Nasıl Bir Bölüm?
Havacılık yönetimi lisans bölümüdür. Sayısal puan türü ile alan bu bölüm 8 yarıyıla yani 4 yıl eğitim süresine sahiptir. Üniversitelerde İngilizce hazırlık okutulduğu durumlarda bu süre 5 seneye çıkar.
Havacılık yönetimi taban puanı için YÖK Atlas platformunu inceleyebilirsiniz.
Havacılık yönetimi bölümünün ilk döneminden son dönemine kadar neredeyse tamamen havacılık sektörünü ilgilendiren dersler alırlar. Havacılık yönetimi bölümü mezunları, mezun olacakları döneme kadar yer hizmeti yönetimi, havayolu pazarlaması, ulaştırma sistemleri, hukukun temel kavramları, uçak bilgisi ve uçuş ilkeleri gibi dersler alırlar.
Aynı zaman içerisinde mezun olanların derslerinde bazı farklılıklar görülebilir.
Havacılık Yönetimi Önü Açık Mı?
Havacılık yönetimi iş imkanları olan bir bölümdür. Özellikle son yıllarda özel sektörde faaliyet gösteren firmaların havacılık sektörüne yaptığı yatırımlarla bu bölünün ilerleyen süreçlerde daha iyi bir konuma geleceği söylenebilir.
“Mezun olduğum bölüm sayesinde hemen iş bulmak istiyorum” diyorsanız havacılık yönetimi bölümü tercihleriniz arasında olabilir. Kendisini iyi bir şekilde geliştiren bir havacılık yönetimi bölümü mezunu iş bulma konusunda neredeyse hiç sıkıntı yaşamaz.
İlginizi çekebilir: uçak mühendisliği maaş ne kadar?
Havacılık Yönetimi Maaşı 2024 Yılında Ne Kadar?
Havacılık yönetimi özel sektörde faaliyet gösteren bir bölüm olduğu için maaşlar çok geniş bir aralıktadır. En düşük havacılık yönetimi personeli maaşı 9 bin TL civarında iken birkaç yıllık deneyime sahip personeller 15 bin TL civarında maş almaktadır. Bu rakam tecrübe ve işletme gibi faktörlere bağlı olarak daha fazla olabilir.
Havacılık yönetimi maaş konulu bu içeriğimizde havacılık yönetimi personellerine dair önemli bilgiler vermeye çalıştık. Eğer diğer meslek üyelerinin her ay ne kadar kazandığını merak ediyorsanız web sitemizde kısa bir gezintiye çıkabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular
Ayrıca, ilginizi çekebilir: uçak gövde motor bakım maaşı nedir?
No Comment! Be the first one.