İş Yeri Açma Kredisi Nedir
İçerik Rehberi
İş yeri açma kredisi alarak kendinize ait bir iş kurabilirsiniz. KOSGEB üzerinden hibe alma şansınız var ve detayları sizin için yazdık. Aynı zamanda bankalardan iş yeri açmak için kredi çekerek kendilerine ait bir yer kurabilirler.
Birçok banka vatandaşlara bu konuya yardımcı oluyor ve kredi çekmelerini kolaylaştırıyor.
İş Yeri Açma Kredisi Şartları Nelerdir, Nasıl Alınır?
KOSGEB iş yeri açma kredisi şartları, 2024 yılında yeniden güncellendi ve vatandaşlarla da paylaşıyoruz. Kurumdan destek alarak iş yeri açma gibi bir hedefiniz varsa, öncelikle hangi işi yapmak istediğini belirtmeniz gerekiyor.
Sonrasında başvuruyu gerçekleştirmek ise çok basit. Başvurunuz tamamlandıktan sonra, kurumda hizmet veren danışmanlar size yardımcı olacaklar. Açacağınız işyeri için hangi kredilerden faydalanabileceğinizi ve nasıl bir destek alacağınızı detaylı bir şekilde anlatacaklar. Ayrıca, devlet bankaları girişimci kredisi nedir, nasıl alınır adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.
Her şeyden önce; girişim yapmak istediğiniz sektörün KOSGEB tarafından desteklenen sektör alanları içerisinde yer alıp almadığını sorgulamalısınız. Bu sorgulama işlemini ise; NACE kodunuza göre yapmak mümkün.
Mesela işinizi internet üzerinden tasarlayacaksınız ya da konfeksiyona şirketi kurmayı düşünüyorsunuz. Bu durumda e-ticaret sektörünün NAV ve NACE kodlarını öğrenmeniz gerekmektedir. Kodlarınızı girdiğinizde danışmanlar size verecekleri destek ile ilgili detayları anlatır.
İşiniz ilerledikten sonra ise; ar-ge, personel, laboratuvar ya da yurt dışı içerikli bazı programlardan faydalanmayı aklınızdan çıkarmayın. Kurulumunuz esnasında başvurunuzun ne kadar önemli olduğu size bilgi verecekler.
İş Yeri Açmak İsteyenlere Ne Kadar Yardım Veriliyor?
2020 yılında ortaya çıkan pandemi nedeniyle de birçok insan internet sektöründe çalışmalarına devam ediyorlar. Özellikle de e-ticaret sektörünün hız kesmeyen gelişimi yeni atılımların da önünü açmayı başardı.
İş yeri açmak isteyenlere verilen yardım ise; başlangıç aşamaları baz alınarak 370.000 ya da 60.000 gibi. Fakat siz büyük bir şirket girişiminde bulunacaksanız, kendinize ait bir sermayeniz olmalı.
Örneğin; kurulumunun 600.000 TL ettiği bir şirket için parayı KOSGEB üzerinden alma ihtimaliniz düşüktür. Bu nedenle KOSGEB kuruluşunu ziyaret edin ve konuyla ilgili danışmanlardan bilgi edinin.
KOSGEB Desteği Nasıl Alınır?
Devlet destekli işyeri açma kredisi ve bu anlamda da destek almak için; KOSGEB doğru tercihtir. Ancak KOSGEB desteği alabilmek için yapmanız gereken işlemler vardır. Örnek olarak KOSGEB iş planı örneği hazırlamalısınız. Detay vermek gerekirse;
- Öncelikle hangi programda eğitim almak istediğinizi belirtmelisiniz.
- Eğer geleneksel girişimci kategorisinde bir eğitim alacaksanız, size verecekleri ödenek 60.000 TL olur.
- Eğer ileri düzey girişimci kategorisinde yer almak istiyorsanız ise; 370.000 TL hibe almanız mümkün olacaktır.
- KOSGEB üzerinden alacağınız girişimcilik kurslarının tamamı online olarak gerçekleştirilecektir. Bu kursları eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra ise; size bir sertifika belgesi de verirler.
- İş planınızı oluşturduktan sonra başvurularınızı yapmanız gerekmektedir. İş planını oluşturmayan kişilerin başvuruları, yetkililer tarafından değerlendirmeye almazlar.
- Kayıt işleminizi eksiksiz bir şekilde gerçekleştirdiyseniz; e-hizmet sitesine girin ve internet üzerinden online şekilde kuruma başvurunuzu gerçekleştirin.
- İş yeri kaydınızın açılımı tamamlandıktan sonra; sisteme kaydınızı yaptırmış olmanız da çok önemlidir.
- KOSGEB üzerinden hibe almak istiyorsanız da yalnızca desteklenen sektörlerde bir seçim yapmanız gerekir. Eğer KOSGEB destekli olmayan bir sektörde iş yeri açmayı planlıyorsanız; kredi çekmeniz ve KOSGEB yardımları alarak iş yerlerinizi açmanız mümkün olmayabilir. Bu sektörleri ise; KOSGEB sayfasında görüntüleyebilmeniz mümkündür.
No Comment! Be the first one.