Karpuz Fidesi Fiyatları
Karpuz fidesi fiyatları ne kadar, karpuz fideleri ne zaman dikilir, karpuz fide bakımı nasıl yapılır, karpuz fide dikimi yaparken nelere dikkat edilmelidir? Bu içeriğimizde karpuz yetiştiriciliği yapmak isteyen kişiler için karpuz fidelerimiz ve özellikleri hakkında çok önemli bilgilere yer verdik.
Karpuz Fidesi Özellikleri
İçerik Rehberi
HepKredi olarak satışını yaptığımız karpuz fide çeşidimiz nakliyeye dayanıklı ve açık tarlada yetiştirmeye uygun mükemmel kaliteli ve yüksek verimli karpuz çeşidimizdir. Hem bahçe yetiştiriciliği hem de profesyonel karpuz yetiştiriciliği için uygun olan karpuz fidelerimiz ile hiçbir zorluk yaşamadan yüksek verim alabilirsiniz. Karpuz vb. tüm fide çeşitlerimiz yüksek kalitededir.
Fide çeşitlerimizin çoğu aynı zamanda örtü altı ve açık tarla ana sezon ve orta erkenci dönem yetiştiriciliğine uygun oval karpuz çeşidimizdir. Nakliyeye dayanıklı ve raf ömrü uzun olan karpuz fidelerimizi uygun zamanda dikip yeterli bakımı verdiğiniz taktirde verim kaybı yaşamadan 5 ila 7 ton aralığında ürün alabilirsiniz.
Fidelerimizin kökleri sağlam olduğu için adaptasyon sürecinde herhangi bir sorun yaşamazlar. Adaptasyonu ve çok güçlü kökleri sayesinde karpuz yetiştiriciliğine uygun topraklarda kısa süre içerisinde tutunabilirler. Aynı zamanda bu sağlıklı kökler sayesinde topraktan gelebilecek hastalıklara karşı da direnç gösterirler.
Aşılı Karpuz Fideleri Ne Zaman Dikilir?
Satın aldığınız karpuz fidelerini Mayıs ayının ilk haftalarında dikebilirsiniz. Sıcaklık ortalama 10-15 derece yükseldiğinde hızlı toprak adaptasyonu olacağı için bu tarihleri öneriyoruz.
Dikim yapacağınız bölgede söz konusu sıcaklık değerleri daha erken ya da daha geç geliyorsa o dönemi bekleyerek de dikim yapabilirsiniz. Burada önemli olan tarih değil sıcaklıktır.
Karpuz Fideleri Nasıl Dikilir?
Bizden aldığınız karpuz fideleri uyum sağlanmış toprakla birlikte size gönderilecektir. Dikim esnasında bu toprağı tercihinize göre bırakabilir ya da uzaklaştırabilirsiniz.
İlk önce fide dikimi yapacağınız alandaki toprağı hafifçe kazın. Daha sonra kökleri zarar görmeyen karpuz fidelerini buraya yerleştirin ve köklerin üzerini toprakla kapatın. Bu aşamada köklerin toprak dışında kalmadığından emin olmalısınız. Aksi taktirde fideniz yeterince beslenemeyecek ve yeterli olgunluğa ulaşamayacaktır.
Karpuz fide dikimi sonrasında can suyu olarak adlandırdığımız sulama işlemini yapmanız gerekiyor. Bundan sonraki süreçte yeterli bakımı yapmanız ürün almanız için yeterli olacaktır.
Karpuz Fidesi Nasıl Yetiştirilir? Karpuz Fide Bakımı
Can suyu verdikten sonra karpuz fide bakımı sürecine girmiş olacaksınız. Bundan sonraki süreçte ilk dikkat edeceğiniz nokta aşılı dokuların toprakla temas etmemesi olmalıdır. Aksi taktirde karpuz geniş alanlara yayılırken bu doku zarar görecektir.
Eğer toprağınızda karpuz fideleri için yeterli olan besin maddeleri bulunmuyorsa gübreleme yapmanız gerekebilir. Gübreleme için azot miktarı düşük olan tercihen hayvan gübresi kullanmanızı öneriyoruz. Gübreleme yaparken dekara fazla miktarda gübre bırakırsanız bitki yanabilir. Buna dikkat ediniz.
Karpuz suyu seven bir bitki olsa da suyun toprak üzerinde uzun süre kalmamasına dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda toprağın havalandırılması ve suyun drenaj edilmesi gerekiyor. Toprakta uzun süre kalan su karpuzların köklerini tıkayacağı için bitki dokusunda sararma meydana gelebilir ve verim kaybı ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Karpuz Fidesi Fiyatları [year]
Sattığımız karpuz fidelerinin güncel fiyatları şu şekildedir;
- Crimson Sweet Karpuz Fidesi: 2,10 TL
- Early Crimara F1 Karpuz Fidesi: 3,20 TL
- Anthem F1 Karpuz fidesi: 4,00 TL
- Aşılı Starbust F1 Karpuz Fidesi: 6,00 TL
- Avira F1 Düz Karpuz Fidesi: 3,40 TL
- Joker F1 Karpuz Fidesi: 3,25 TL
- Aşılı Karain F1 Siyah Karpuz Fidesi: 6,00 TL
- Aşılı Celine F1 Karpuz Fidesi: 6,00 TL
- Aşılı Kandemir F1 Siyah Karpuz Fidesi: 6,00 TL
- Aşılı Usta F1 Karpuz Fidesi: 6,00 TL
- Bolkan F1 Karpuz Fidesi: 2,60 TL
- Aşılı Şahmaran F1 Karpuz Fidesi: 6,00 TL
- Paskal F1 Karpuz Fidesi: 3,40 TL
Eğer bu karpuz fidelerini satın almak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Karpuz Fideleri Ne Zaman Verir
Karpuz fidelerini diktikten sonra 3 ay içerisinde ürün almaya başlayabilirsiniz. Bu süre ekim yaptığınız toprağın ve bölgenin türüne göre +-15 gün değişebilir.
1 Dekara Kaç Karpuz Fidesi Dikilir?
Karpuz fidesi dikerken 1 dekara 250 fide olacak şekilde dikim yapmalısınız. Sıra arası 1 metre ve sıra üzeri 4 metre alan belirlemeniz yeterli olacaktır.
Sık Sorulan Sorular
1 dönüme kaç karpuz fidesi dikilir?
1 dönüme 250 adet karpuz fidesi dikimi öneriliyor.
Karpuz fidesi nasıl dikilir?
Kök miktarı kadar toprağı kazdıktan sonra dikim yapabilirsiniz.
Karpuz fidesi ne zaman ekilir?
Karpuz fidelerini Mayıs ayının ilk haftalarında dikmenizi öneriyoruz.
Karpuz fidesi nasıl sulanır?
Karpuz fidesi 10 günde 1 olacak şekilde sulanmalıdır.
Bir karpuz fidesi kaç karpuz verir?
1 karpuz fidesinden 3 ila 4 adet karpuz almak mümkündür.
Dekara kaç adet karpuz fidesi dikilir?
Dekara en fazla 250 adet karpuz fidesi dikmenizi öneriyoruz.
Karpuz ekildikten sonra ne zaman çıkar?
Karpuz dikiminden sonraki 3 ay içerisinde ürün almaya başlayabilirsiniz. İlk çıkım ise 1 ay sonra olacaktır.
Karpuz kaç günde büyür?
Karpuzlar 90 ila 100 gün içerisinde olgunluğa ulaşır.
Karpuza gübre ne zaman verilir?
Karpuza gübre verirken 3 ayda 7-9 gübreleme olacak şekilde bir döngü belirleyebilirsiniz.
Yorum gönder