KOSGEB İş Planı Örneği Hazırlama ve Planlama
KOSGEB iş planı örneği; bilmeyenler için “Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı” kısaltılması olarak açıklanmaktadır.
KOSGEB İş Planı Örneği Hazırlama ve Planlama Nasıl Yapılır?
İçerik Rehberi
İş hayatına küçük işletme olarak başlamak isteyenlerin ciddi nakit ihtiyaçları olmaktadır. KOSGEB de bu bağlamda kendine gönderilmiş olan iş planı örnekleri arasından uygun olanlara hibe desteği sağlamaktadır.
Özellikle faizsiz kredi desteği sağladığı için hemen hemen her küçük esnaf yola iş planı hazırlayarak başlamaktadır. İş planı hazırlarken;
- Yönetici hakkında özet bilgiler,
- İşletme özellikleri hakkında bilgiler,
- Pazarlanacak ürün hakkında bilgiler,
- Hangi pazarlama yöntemlerinin kullanılacağı,
- Finansal yeterlilik durumu,
- Olası risklerin neler olduğu,
- Beklenen gelir düzeyi gibi kıstasların muhakkak araştırılması gerekmektedir.
Kendine ait bir işletme kurmak isteyenler yukarıdaki bilgileri KOSGEB iş planı örneği üzerine işleyerek işe başlayabilmektedir. Üstelik bu alanda profesyonel şekilde destek alınması da mümkündür.
KOSGEB İş Planı Örnekleri
KOSGEB iş Planı örneği hangi alanda hizmet sunumu yapılacağına göre değişim gösterebilmektedir. Bu bağlamda girişimcilerin ilk olarak hedeflerini belirlemeleri istenmektedir. Ancak her halükârda kar açısından garantisi olan gıda gibi sektörlerin bulunduğu unutulmamalıdır. KOSGEB’te iş planı örneği konusunda en çok araştırılanlar;
- Kafe iş planı örneği,
- Optik iş planı örneği,
- İnternet ve yazılım iş planı örneği,
- Giyim ve tekstil iş planı örneği olarak sıralanabilmektedir.
İlginizi çekebilir: KOSGEB kadın girişimci nasıl olunur, destek nasıl alabilirsiniz?
KOSGEB İş Planı Hazırlama
KOSGEB’in iş planı örneği ya da birden fazla örnek incelendiğinde sonuçlar hemen hemen aynı çıkmaktadır. Çünkü iş planının düzenli bir şekilde hazırlanabilmesi için belli adımlar bulunmaktadır. Üst başlıklarda da açıklanmış olan adımların takip edilmesi halinde sonuçlara en kestirme yollardan ulaşmak mümkündür. Bireysel olarak bir iş planı hazırlamak isteyenler ilk olarak kimlik bilgilerini forma eklemek zorundadır.
Kimlik bilgilerinin iş planına eklenmesinin ardından genel bilgiler üzerinden iş tanımının yapılması talep edilmelidir. Bu alanda hem açıklayıcı olan hem de detaya boğmayan bir anlatım tarzı tercih edilmelidir. KOSGEB iş planı hazırlama adımlarında pazarlama da önemlidir.
Pazarlama stratejilerinin belirlenmesinin hemen arkasında ise rakiplerin araştırılması, üretim ve hizmet açısından nasıl yöntemlerin izleneceği gibi bilgiler gelmektedir. Son olarak ise maddi açıdan gereksinimlerin neler olduğu bildirilmelidir. Bu alanda finansal tabloların kullanılması daha profesyonel hareket edildiğini gösterecektir.
KOSGEB İş Planı Formu
İnternet siteleri sayesinde artık saniyeler içerisinde KOSGEB’de iş Planı örneği bulmak mümkün hale gelmiştir. Örnekler özellikle ilk kez bir iş planı hazırlayacak kimseler için iyi birer yönlendirme aracısı olarak kabul görmektedir. Aynı durum KOSGEB iş planı formunun temin edilmesi için de geçerlidir.
Siz de internet üzerinden doldurulmaya hazır bir formu ücretsiz olarak ekranlarınıza getirebilirsiniz. İş planı formunda da örneklerde olduğu gibi;
- Genel bilgiler,
- İşletme bilgileri,
- Pazar ve pazarlama ile alakalı bilgiler,
- Üretim için hizmet planı bilgileri,
- Yönetim planı,
- Finansal tablolar ve planlar olmak üzere altı ana bölüm yer almaktadır.
Gerekli olan pazar araştırmasının tamamlanmasının hemen ardından hazır olarak verilen form kolay bir şekilde doldurulmaktadır. Buna karşın her sene binlerce insan bu tür desteklerden istifade etmeye çalışmaktadır. Bundan ötürü destek alma konusunda işlerin garantiye alınması açısından bir profesyonelden destek alınması mümkündür.
Bireyler profesyonellere hayallerini ve ne tür işler yapmak istediklerini bildirmektedir. Geri kalan başvuru adımları ve araştırmalar ise profesyoneller tarafından atılmaktadır.
1 yorum