Ortanca Fidesi Fiyatları
Ortanca fidesi nasıl yetişir, nereden alınır ve bakımı nasıl yapılır gibi sorulara sıklıkla cevap aranıyor. Bu noktada siz de ortanca fidesi satın almak istiyorsanız o halde en doğru adrese geldiğinizden emin olabilirsiniz. HepKredi olarak satışa sunduğumuz ortanca fidesine dair aklınıza takılan tüm soruların yanıtlarını hazırladık. İçeriğimizin devamından tüm detaylara kolayca ulaşabilirsiniz.
Ortanca Fidesi Fiyatları [year]
İçerik Rehberi
Ortanca fidesi fiyatları [year] yılında zamlandı. Zamlanan yeni fide fiyatları ise sıkça merak ediliyor. En sevilen bitkiler arasında yer alan ortancanın fidelerini Hep Kredi olarak satışa sunuyoruz. Ortanca bitkisinin farklı renk seçenekleri bulunuyor. Bu noktada fideleri de buna göre farklılık gösteriyor. Renk, fidenin durumu, toptan ya da perakende alım detaylarına göre fiyatlar değişiyor. Ancak HepKredi olarak ortanca fideleri için oldukça cazip fiyat seçenekleri sunuyoruz.
Güncel ortanca fidesi fiyatlarımız ise şu şekilde yansıyor;
- 20’li ortanca fidesi fiyatı: 35 TL
- Mavi ortanca fidesi 10’lu fiyatı: 40 TL
- Karışık büyük çiçekli ortanca fidesi 4’lü fiyatı: 370 TL
Ortanca çiçeği fidesi için sunduğumuz fiyat aralıkları yukarıda listelediğimiz gibidir. Nitekim fidelerin fiyatları toptan alımlarda daha cazip olacaktır. Bu noktada uygun fiyatlı toptan fide alımı ve daha fazlası hakkında bilgi almak üzere yorum alanından ya da mail üzerinden bizimle irtibata geçebilirsiniz.
Ortanca Fidesi Ne Zaman Ekilir?
Ortanca fidesi ne zaman ekilir, ekim işlemlerinde nelere dikkat etmek gerekir ve benzeri sorulara sıkça cevap aranıyor. Bu noktada oldukça sık ekilen bir çiçek türü olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Genel olarak ortanca fideleri ilkbahar mevsiminden yaz ayalarına kadar ekilebilir. Sadece kış ve soğuk aylarda dikilmemesine özen göstermeniz gerekiyor. Bakımı oldukça basit olan bu bitki neredeyse herkesin bahçesinde, balkonunda yer alan bir bitki olarak dikkat çekiyor. Hoş görüntüsü ve mis kokusu ile olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.
Hydrangeaceae familyasına mensup olan ortancanın fidelerini satın alırken güvenilir bir yerden almaya özen göstermelisiniz. Çünkü fide ne kadar sağlıklı olursa dikeceğiniz ortancanın da verimli olması o kadar iyi olacaktır. Hep Kredi siz değerli müşterilerine sağlıklı ve verimli ortanca fideleri sunuyor. Hemen irtibata geçerek satın alabilirsiniz.
Ortanca Fidesi Bakımı Nasıl Yapılır?
Ortanca bakımı nasıl yapılır, ortanca fidesi nasıl bir toprağa ekilmelidir ve benzeri sorular da yine en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Öncelikle ortanca bitkisi doğrudan nemli ve bol torağı sever. Nemi seven bir bitki olduğu için de bolca sulanmaya ihtiyacı vardır. Ortanca bakımında şu detayları dikkate alabilirsiniz;
- Mart ayından temmuz ayına kadarki süreçte ek bir gübreleme yaparak ortancalarınızı coşturabilirsiniz.
- Fidenizi diktikten hemen sonra ortalama hafta bir kez sulamaya özen göstermeniz gerekiyor.
- Bu düzende ilerlemeniz halinde ortancalarınızın çiçekleri hızlı bir şekilde büyüyecektir.
- İlkbahar sonu ve sonbahar başı arasında ayda iki defa yaprak bakımı yapmanız da faydalı olacaktır.
Siz de ortanca fidesi satın almak istiyorsanız hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca ortanca bitkisine dair merak ettiğiniz soruların yanıtlarını almak üzere yorum kısmında sorularınızı detaylı olarak belirtebilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular
Ortanca Fidesi Ne Zaman Ekilir?
Ortanca fidesi ülkemizde sıklıkla ekiliyor. Genel olarak ortanca fideleri ülkemizde ilkbahar mevsiminden yaz aylarına kadar dikilebilir. Sadece kış aylarında ve aşırı soğuk, rüzgârlı havalarda ortanca bitkisinin dikilmesi tavsiye edilmiyor. Çünkü bu süreçte ekim yapıldığı zaman verim alınamıyor.
Ortanca Çiçeği Evde Yetişir Mi?
Ortanca bitkisi ev ve bahçelerin vazgeçilmez bitkisi olarak dikkat çekiyor. Evlerde, balkonlarda rahatlıkla yetiştirilebilir bir çiçektir. Oldukça şık görünen ortanca bitkisini saksı içerisinde kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.
Ortanca Çiçeği Hangi İklimde Yetişir?
Süs bitkisi olarak tercih edilen ortanca bitkisi Türkiye’de sıklıkla tercih ediliyor. Gölgeli ve nemli alanlarda daha verimli ve hızlı bir şekilde yetişiyor. Yarı gölgeli ve güneşe direk maruz kalmayan ortamlarda daha hızlı yetişir. Türkiye’nin tüm bölgelerinde yetiştirilebilir.
Ortanca Çiçeği Nerede Yetişir?
Ortanca bitkisi her türlü iklime adapte olabilir. Ancak daha çok nemi sevdiği için sıcak ve nemli iklimlerde yetişir. Türkiye ve Avrupa’da sıklıkla yetiştirilir. Konum anlamında gölgeli ve güneşe direk maruz kalmayan alanlarda daha hızlı yetişir.
Ortanca Ne Zaman Filizlenir?
Ortanca bitkisi ekildikten yaklaşık 1 hafta kadar sonra filizlenmeye başlar. Ancak bu süreçte dikildikten sonra doğrudan güneşe maruz kalmamasına özen göstermeniz gerekiyor. Aksi halde verimli bir büyüme elde edemeyip filizlenmesi mümkün olmaz.
Ortanca Hangi Ortamı Sever?
Ortanca bitkisi ilkbahar ve yaz ayalarında ekilir. Ancak daha çok doğrudan güneşe maruz kalmayan ortamları sever. Nemli toprakta daha verimli yetiştiği için gölgede ve nemli bir toprak içerisinde yetişir.
Ortanca Çiçek Açması İçin Ne Yapmalı?
Ortanca bitkisi için fide ekimi yapıldıktan sonra ilk hafta çimlenmeye başlar. Çiçek açmasını istiyorsanız ilkbahar mevsiminde budanması gerekiyor. Budama yapılması ortancanın sağlıklı ve hızlı çiçek vermesine yardımcı olur
Ortanca Kaç Derece Soğuğa Dayanır?
Ortanca bitkisi normal şartlarda aşırı sıcak ve soğuğa karşı dirençli değildir. İlkbahar ve yaz aylarında ekilen ortanca bitkisi kış aylarında 14-15 derecenin altındaki alanlarda olmamalıdır. Aksi halde çiçek açmaz ve daha fazla soğuk ortamlarda tamamen solar.
Ortanca Ne Kadar Zamanda Büyür?
Ortanca bitkisi ekildikten sonra tomurcuklanması iklim ve hava şartlarına bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Nisan ve Haziran arasında ilk tomurcuklanma süreci başlar. Genel olarak çiçek açması ise ilkbahar sonu ve yaz başlarında tamamlanır
Ortanca Gölgede Yetişir Mi?
Ortanca bitkisi genel olarak gölgeli ortamlarda yetişir. Doğrudan güneşe maruz kalmayan, gölgeli ve 14-15 derecenin altında kalmayan ortamlarda rahatlıkla yetişir.
Yorum gönder