Petrol Mühendisliği Maaşı
Petrol mühendisliği maaş ne kadar, petrol mühendisi olmak isteyen kişiler hangi bölümde okumalı, petrol mühendisleri ne iş yapar? Petrol mühendisliği ile ilgili merak ettiğiniz bütün soruların cevapları bu yazımızda mevcut.
Petrol Mühendisliği Nedir? Kime Denir
İçerik Rehberi
Petrol mühendisi petrol üzerine çalışmalar yapan bir meslek grubudur. Petrolün çıkarılmasından işlenmesine kadar hemen hemen her aşamada faaliyet gösterirler.
Petrol mühendisleri genel olarak petrol kaynaklarının olduğu merkezlerde çalışırlar. Yurt içinde ve yurt dışında çalışma imkanları olan bu kişiler petrolün güvenli bir şekilde çıkarılması, işlenmesi, petrole ulaşırken en ucuz yolu kullanma ve petrol kaynaklarının haritasını çıkarma gibi çalışmalar yaparlar.
Petrol mühendisleri aslında petrol ve doğal gaz mühendisleri olarak unvan alırlar. son birkaç yıl içinde petrole olan ihtiyacın en yüksek seviyelere çıkmasıyla birli değerli bir mühendislik dalı haline gelmiştir.
Petrol Mühendisleri Ne İş Yapar?
Petrol mühendislerinin çalışmaları petrol ve türevleri ile ilgilidir. Petrol mühendislerinin başlıca görevlerini şu şekilde sıralayabiliriz;
- Güncel teknolojileri kullanarak petrol bulma, işleme, depolama ve taşıma işlemlerini planlamak
- Petrol bulunan yerlerde petrole en kolay şekilde ulaşmayı sağlayacak petrol haritaları yapmak
- Petrol kuyularını test etmek
- Sondaj çalışmalarını koordine etmek
- Diğer mühendislik dalları ile birlikte petrolün tüm aşamalarını denetlemek
- Petrol kaynağına en güvenilir ve en verimli şekilde ulaşmayı sağlamak
- Beraberinde çalışan teknikerleri ve personelleri yönetmek
- İş sağlığı kurallarına uyarak petrol sahasında güvenliği sağlamak
- Petrolün çıkarılmasından8 nakliye edilmesine kadar geçen sürede planlama, denetleme ve rapor tutma işlemlerini yapmak petrol mühendislerinin görevleri arasındadır.
Petrol Mühendisi Olmak İçin Hangi Bölüm?
Petrol mühendisi olmak için üniversitelerde okutulan petrol ve doğalgaz mühendisliği bölümünden mezun olmak gerekiyor.
Petrol ve doğalgaz mühendisliği bölümü 4 yıllık lisans bölümü olarak okutuluyor. Bazı üniversitelerde yabancı dil eğitimiyle birlikte toplam 5 yıllık eğitim yapılabiliyor.
Petrol Mühendisi İş İmkanları Nasıl?
Petrol her ne kadar arzı sınırlı bir doğal kaynak olsa da günden güne kullanımı yaygınlaşmaya ve önemi artmaya devam ediyor. Bu nedenle petrol kaynaklarının kullanılmasında da artış yaşanıyor. Bu durum petrol mühendisliğinin popüler ve geleceği olan mesleklerden biri olmasına neden olmuştur.
Şu an ülkemizde petrol çıkarma ve işleme faaliyetleri çok sınırlı olsa da yurt dışında bu faaliyetler çok üst düzeydedir. Hal böyle olunca özellikle yurt dışında iş bulmak çok daha kolaydır. Tabi mezun olan öğrencilerin kendilerini bu alanda geliştirmeleri ve yabancı dil seviyesini yükseltmeleri gerekir.
Ayrıca, maden mühendisi ve jeoloji mühendisi maaşları konusunda da bilgi almak isteyebilirsiniz.
Petrol Mühendisliği Maaş [year] Güncel
Petrol mühendisi nasıl olunur, petrol mühendisi ne iş yapar ve iş imkanları nasıl sorularına cevap verdiğimize göre içeriğimizin en önemli konusu hakkında bilgi verebiliriz. Petrol mühendisi maaşları ne kadar?
Petrol mühendisliği maaşları çalışılan kurumdan tutun da yapılan işe kadar pek çok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterir. Petrol mühendislerinin ortalama maaşları 10 bin TL ila 15 bin TL arasında. Ancak bazı kurumlarda çok önemli pozisyonlarda yüksek maaşlar verilebiliyor. Eğer kişi kariyerinde emin adımlarla ilerlerse aylık 27 bin TL’ye kadar gelir elde edebilir.
Petrol mühendisliği maaş ne kadar sorusuna vereceğimiz cevaplar bu şekildeydi. Eğer diğer mühendislik bölümlerinin aylık kazançları hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz paylaştığımız diğer içeriklere göz atabilirsiniz.
Yorum gönder