Salatalık Fidesi Fiyatları
Salatalık fidesi satın almak istiyorsanız en doğru adrestesiniz. Hep Kredi olarak satışa sunduğumuz salatalık fidelerini oldukça cazip fiyatlarla sunuyoruz. Fide çeşitleri ve fiyatlarına dair merak ettiğiniz tüm detayları derledik. Hemen ayrıntıların tümüne içeriğimizin devamından kolayca erişim sağlayabilirsiniz.
Salatalık Fidesi Fiyatları [year]
İçerik Rehberi
Salatalık fidesi fiyatları [year] yılında ne kadar oldu sorusu sıkça merak ediliyor. Özellikle de salatalık ekim işi yapan herkes en cazip fiyatlı ve sağlıklı fideleri satın almak istiyor. HepKredi olarak kaliteli ve sağlıklı koşullarda büyüttüğümüz salatalık fidelerini satışa sunuyoruz. Fiyatlarımız alım sayısı ve fide türüne göre değişiyor. Ancak genel olarak güncel fiyatlar şu şekilde yansıyor;
- Malazgirt F1 Salatalık Fidesi Fiyatı: 3,5 TL
- Karaefe F1 Salatalık Fidesi Fiyatı: 3,5 TL
- Amisos F1 Salatalık Fidesi Fiyatı: 3,5 TL
- Arcadia F1 Multi Salatalık Fidesi Fiyatı: 3 TL
- Özde F1 Salatalık Fidesi Fiyatı: 3,80 TL
- Zirve F1 Sırık Salatalık Fidesi Fiyatı: 4 TL
- Dörtel F1 Sırık Salatalık Fidesi Fiyatı: 3,5 TL
- Y 225 F1 Sırık Salatalık Fidesi Fiyatı: 3,5 TL
- Murat F1 Salatalık Fidesi Fiyatı: 3,5 TL
- Altay F1 Salatalık Fidesi Fiyatı: 3,5 TL
Güncel salatalık fide çeşitleri ve adet bazlı fiyatları bu şekildedir. Eğer toplu alım yapmak istiyorsanız daha cazip fiyat seçeneklerimizden faydalanabilirsiniz. Fiyat ve detaylı bilgi almak üzere yorum kısmından ya da mail adresimiz üzerinden birimle irtibata geçebilirsiniz.
Salatalık Fidesi Ne Zaman Ekilir?
Salatalık fidesi için çeşitlilik oldukça fazladır. Bu çeşitlerinin tümü için ekim tarihlerine dikkat etmek gerekiyor. Eğer ekeceğiniz salatalık fidelerinin vaktinde ve sağlıklı ürünler vermesini istiyorsanız en uygun ekim tarihi Nisan ayıdır. Nisan ayının sonlarından itibaren başlayarak Haziran ayı sonuna kadar kolayca ekim işlemi yapabilirsiniz. Ekim işlemlerinden sonra doğru bakım rutini ile fidelerin sağlıklı ürünler vermesini kolayca sağlayabilirsiniz.
Salatalık Fidesi Nasıl Dikilir?
Salatalık fidesi nasıl dikilir ve dikim sırasında nelere dikkat edilir soruları aklınıza takılabilir. Bu noktada bizim tavsiyemiz ekim derinliğinin yaklaşık 2 ya da 2,5 santim kadar olmasıdır. Öte yandan her fide arasında en az 40-50 santim kadar boşluk bırakmanız da gerekiyor. Fide sıraları arasında ise en az 120 santim ile 130 santim arasında olmalıdır.
Ekim işlemlerinden sonra kullanacağınız gübre türü, sulama ve budama yöntemlerinizdeki dikkatini verim almanız açısından oldukça önemlidir. Özellikle de fideler ilk çiçekleri verdikten sonra sararmalar yaşandığında budama ve sırasıyla salatalık fidesi şaşırtma yapmanız da önemlidir.
Sık Sorulan Sorular
Salatalık Fidesi Hangi Ayda Dikilir?
Salatalık fidelerinden sağlıklı verim almak istiyorsanız önerilen ekim tarihlerine dikkat etmeniz gerekiyor. Salatalık fideleri için en uygun ekim tarihi Nisan sonlarından Haziran ayı sonlarına kadardır. Belirtilen bu tarih aralığında ekim işlemi yapabilirsiniz.
Salatalık Fidesi Nasıl Bağlanır?
Salatalık fideleri ilk sürgünlerini vermeye başladıktan sonra tel ile ya da ip ile bağlanmalıdır. Tel ile bağlama daha geniş alanlar için kullanılırken daha dar alanlarda ise ip ile bağlama yapılır. Bitkilerin yanında destek çubukları yaparak bağlayabilirsiniz.
Salatalık Fidesi Kaç Cm Arayla Dikilir?
Dikeceğiniz salatalık fidelerinin toprak derinliği 2 ile 2,5 santim arasında olmalıdır. Ayrıca her fidenin arasında ise en az 40-50 santim kadar boşluk bırakmanız gerekiyor. Fide sıraları arasındaki boşluk miktarı ise 120-130 cm aralığında olmalıdır.
Saksıda Salatalık Fidesi Nasıl Yetiştirilir?
Saksıda salatalık yetiştirmek istiyorsanız öncelikle sağlıklı bir toprak seçmeniz gerekiyor. Saksıya aldığını bu toprağın orta kısmını açarak salatalık fidesini ya da tohumunu yerleştirin. Tohum kullanacaksanız standart bir saksı için yaklaşık 8-10 tane tohum yeterli olacaktır. Tohumları koyduktan sonra üzerini toprakla kaplayın. Ardından ise toprak kurudukça birkaç günde bir sulayarak büyümesini bekleyin.
Salatalık Fidesi Kaç Günde Sulanır?
Salatalık fidesinin dikiminden sonra ilk meyvelerin oluşmasına kadar günde azar azar bir iki defa sulanması gerekir. Bu dönemden sonra ise haftada iki defa 1’er kez sulamak yeterli olacaktır. Eğer kurak bir bölgede salatalık yetiştiriyorsanız sulama süresi daha da kısa olacaktır.
1 Salatalık Fidesi Kaç Kilo Verir?
1 salatalık fidesi ortalama olarak 25 kg kadar ürün verir. Bu fidenin türüne göre bazı durumlarda 30 kilograma kadar da yükselebilir.
Salatalık Fidesi Güneşi Sever Mi?
Salatalık fideleri doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duymaz. Nitekim ışık miktarının ve gerekli ışık süresinin azalması bitkide erkek çiçek açmasına neden olur. Bu noktada güneş ışığı miktarının 6000-8000 Lux ışık süresinin ise 12 saatten daha fazla olması önerilir.
Salatalık Fidesi Çiçek Açıyor Meyve Vermiyor Neden?
Salatalık fideleri doğru koşullarda ekilir ve bakımları da doğru yapılırsa kısa vadede dişi çiçekler vermeye başlar. Eğer bakımına özen gösterilmezse, fazla ışığa maruz bırakılır ve sulaması yanlış yapılırsa erkek çiçek verir veya da hiç çiçek vermemeye başlar.
Salatalık Hangi Gübreyi Sever?
Salatalık fideleri genel olarak tınlı topraklarda verimli olur. Sağlıklı bir büyüme kaydetmemesi için hayvan gübresi ile desteklenmelidir. Bunun yanı sıra toprağının 10 kg kadar Azot,10 kg kadar Fosfor, 10 kg kadar Potasyum ve 6 kg kadar da Kalsiyum ile desteklenmesi önemlidir. Her türlü hayvan gübresi kullanılabilir.
Yorum gönder