TAPDK Başvuru Nasıl Yapılır, Gerekli Evraklar

TAPDK başvuru

TAPDK başvurusu, alkollü içecekler ve tütün ürünleri sektöründe faaliyet göstermek isteyen girişimciler için adeta bir yol haritası sunar. Türkiye’de bu sektörde başarılı ve yasal bir işletme kurmanın önemli bir adımı olan TAPDK başvurusu sürecini anlatan bu blog yazısı, başvuru süreçlerini ve izlemeniz gereken adımları detaylarıyla ele alarak, sektöre giriş yapmak isteyenler için kılavuz niteliği taşır. Başvuru sürecinde dikkat etmeniz gereken noktaları, belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanmasını ve başvuru sürecinde yaşanabilecek aksilikleri nasıl önleyebileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin. Bu bilgiler sayesinde, TAPDK başvurunuzun kabul edilme şansını artırarak, hızlı ve etkili bir şekilde işletmenizin temellerini atabileceksiniz.

TAPDK Nedir? Görevleri

TAPDK ülkemizde Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu adı altında hizmet veren bir kurumdu. Bu kurum kapanmadan önce tütün ve alkollü içki satışı üzerine düzenlemeler ve denetlemeler yapıyordu.

TAPDK başvuru
TAPDK başvuru

Ancak birkaç yıl içerisinde alınan bir kararla TAPDK kurumu kapatılarak tüm yetkileri Tarım ve Orman Bakanlığı’na devredildi. Kurum her ne kadar kapatılmış olsa da tüm işleyiş aynı şekilde ilerliyor yalnızca Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde kontrol ediliyor.

Bakkal market vb. yerlerin tütün ve alkollü içki satışı için başvuruları Tarım ve Orman Bakanlığı’na yapılıyor. Bu başvurular sonucunda TAPDK satış belgesi onayı verilirse tütün mamulü ve alkollü içki satışına başlatılabiliyor. Tabi bunun için satıcıların bazı aşamalardan geçmesi gerekiyor.

TAPDK Başvuru Evrakları ve Başvuru Süreci

TAPDK başvurusu için öncelikle Tarım ve Orman Bakanlığı web sitesinde yayımlanan güncel genelgeyi okumanızı öneriyoruz. Bu genelgede TAPDK başvurusu nasıl yapılır sorusuna yönelik pek çok cevap bulunuyor.

TAPDK başvurusu nasıl yapılır
TAPDK başvurusu nasıl yapılır

İlk etapta satıcıların “tadbsatisbelgesi.tarimorman.gov.tr” adresine giriş yapmaları gerekiyor. Bu linke tıkladıktan sonra hizmet türüne göre başvuru seçenekleri karşınıza çıkacaktır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Gerçek kişi başvurusu
  • Tüzel kişi (şirket) başvurusu
  • Adi ortaklık başvurusu
  • Kamu kurum veya kuruluşu ya da askeri birlik başvurusu
  • Dernek başvurusu

Başvuru yapacak kişilerin başvuru türlerine göre kendilerine uygun olan seçeneği seçmesi gerekiyor. Başvur seçeneğine tıkladıktan sonra e-devlet aracılığı ile kolayca başvuru adımlarına geçiş yapabilirsiniz.

Başvuru esnasında hizmet türüne göre sizlerden farklı belgeler ve bilgiler istenecektir. Başvurunun ilk adımında isim soyisim, ikametgâh adresi vb. bilgiler istense de ilerleyen aşamalarda işyeri açma ve çalışma ruhsatı gibi belgeler istenecektir.

Buraya perakende satış vb. başvuruları yapmadan önce bazı kurallara uymanız ve aynı zamanda kimlik aslı ve fotokopisi gibi bazı evrakları toparlamanız gerekiyor. Bunları kısaca şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Başvuru yapacak kişilerin alkollü içki ve nargilelik tütün satışı yapacakları yer okul ve ibadethanelerden 100 metre uzakta olmalıdır
  • Başvuru yapacak kişilerin belge bedelini ödemesi ve Ziraat Bankası TAPDK kurumsal tahsilat hesabına beyan etmeleri gerekir
  • Başvuru sahiplerinin son 6 ay içerisinde alınmış sabıka kayıtlarını beyan etmesi gerekir
  • Tüzel kişilerin yaptığı başvurularda vergi levhasının aslı ve fotokopisini beyan etmesi gerekir
  • Tüzel kişi başvurularında aynı zamanda Ticaret Sicil Gazetesi örneğinin getirilmesi gerekiyor

Bu ve benzeri belgeler ve kurallar zaten başvuru aşamasında karşınıza çıkacaktır. Başvuruları e-devlet üzerinden yapabilir ve aynı şekilde takip edebilirsiniz.

TAPDK başvuru süreci hakkında merak ettiğiniz diğer hususlar için Tarım ve Orman Bakanlığı memurları ile iletişime geçebilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

TAPDK başvurusu nasıl yapılır?

TAPDK başvuruları e-devlet aracılığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı web sitesinden yapılabilir.

TAPDK belgesi için neler gerekli?

TAPDK için her başvuruda farklı belgeler istenir. Bu nedenle bu konu hakkında net bir bilgi vermemiz mümkün değil.

[year] Tekel harcı ne kadar?

[year] tekel harcı fiyatı güncel olarak 12 bin 925 TL’dir.

TAPDK ödemesi nasıl yapılır [year]?

TAPDK ödemeleri Ziraat Bankası’na yapılır.

TAPDK ruhsat harcı ne kadar?

TAPDK ruhsat harçları satış yapılan yerin konumuna göre 160 TL’den 665 TL’ye kadar artış gösteriyor.

Sigara satmak için ne gerekli?

Sigara satışı için TAPDK başvurusunun yapılması gerekiyor.

TAPDK ödeme nasıl yapılır?

TAPDK ödemeleri Ziraat Bankası’na yapılır.

100 metre mesafe şartı nasıl ölçülür?

100 metre mesafe şartında sokaklar, caddeler ve yaya yolları kullanılır. Yaya kurallarının göz önünde bulundurulduğu bu ölçümde gidilebilecek en kısa mesafe göz önünde bulundurulur.

Lütfen Puan Verin
[Toplam: 1 Anlık Puan: 5]
Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir:   Beşiktaş Kongre Üyeliği

Finans, ülkemiz şartlarında adından en çok söz ettiren sektördür. Bizler HepKredi ailesi olarak bilgilendirici makaleleri hazırlayarak sizlere sunmayı görev edindik. İstek, öneri ya da şikayet vb. konularda bize ulaşmanız durumunda 7/24 size dönüş yapacağız. Reklam vermek isterseniz hepkredi@gmail.com adresinden talebinizi iletebilirsiniz.

Yorum gönder

error: Content is protected !!