Tıp Mühendisliği Maaşı

tıp mühendisliği maaş ne kadar

Tıp mühendisliği maaş ne kadar, tıp mühendisliği bölümü nasıl bir bölüm, ne iş yaparlar, eğitimi kaç yıldır? Tıp mühendisliği ile ilgili merak ettiğiniz bütün soruların cevaplarını bu içeriğimizde bulabilirsiniz.

Tıp Mühendisliği Nedir?

Top mühendisliği sağlık sektörünün önemli meslek gruplarından biridir. Hastane ve bağlı kuruluşlarında sahada görev almasalar da arka planda tıp alanında geliştirmeler yaparak sağlık sisteminin geliştirilmesinde yardımcı olurlar.

Tıp mühendisliği tıp alanında lazım olan cihazların, yapay dokuların, sistemlerin ve çeşitli teknolojilerin geliştirilmesi, bakımı ve üretimi gibi çalışmalar yürütürler. Üst düzey tıp bilgisine sahip olan bu kişiler aynı zamanda tıbbi görüntüleme yöntemleri, biyokimya cihazları ve bio materyaller

tıp mühendisliği maaş ve iş olanakları
tıp mühendisliği maaş ve iş olanakları

Tıp Mühendisliği Nasıl Bir Bölüm?

Tıp mühendisliği bölümü sayısal puan türünden öğrenci kabul eder. Tıp mühendisliği üniversitelerin mühendislik fakültelerinde okutulan bir bölümdür. Öğrenciler tıp mühendisliği bölümünü okurken tıp fakültelerinde değil de bilgisayar mühendisliği gibi bölümlerle birlikte mühendislik fakültelerinde okurlar.

Tıp mühendisi olmak için üniversite sınavı olan TYT ve AYT sınavlarına girilmeli ve daha sonra “Tıp Mühendisliği” programı için tercih yapılmalıdır. Eğer yabancı dil eğitimi varsa 1+4 yıllık eğitim verilir. Yabancı dil eğitimi almayan öğrenciler 8 yarıyıllık 4 yıllık eğitimi tamamladıktan sonra özel sektör ve kamuda göreve başlayabilirler.

Tıp mühendisliği bölümünde mühendislik becerilerini ve temel tıp bilimlerini içeren dersler okutulur. Tıp mühendisliği bölümünde okutulan başlıca dersler şu şekilde sıralanabilir;

  • Anatomi
  • Biyomedikal
  • Tıbbi biyoloji
  • Klinik mühendisliği
  • Tıp mühendisliği
  • Cihaz ve ölçüm
  • Fizyoloji
  • Biyokimya ve cihazlar

Tıp Mühendislerinin Görevleri Nelerdir?

Tıp mühendislerinin başlıca görevleri hatalıkların tanılanmasında ve tedavisinde kullanılacak olan tıbbi cihazları geliştirmek, üretmek ve bakımını yapmaktır. Doğrudan sağlık sektöründe çalışıyor olmasalar da desteklemeleri sayesinde sağlık sisteminin yükünü bir hayli azaltırlar.

Tıp Mühendisliğinin Önü Açık Mı?

Tıp mühendisliği iş imkanları olan bir bölümdür. Tıp mühendisliğinde eğitim alan ve yeni mezun olan kişiler dahi özel sektörde kolaylıkla iş bulabiliyor diyebiliriz. Tabi kişi kendini geliştirirse iş bulmak çok daha kolay olacaktır.

Tıp mühendisliği bölümü mezunu olan kişilerin başlıca çalışma alanları şu şekildedir;

  • İmplant üretimi ve geliştirilmesi
  • İlaç üretimi
  • Radyoterapi sistemleri üretimi
  • Kamu hastanelerinde devlet memuru olarak
  • Diyaliz makinesi üretimi
  • Kalp pili üretimi ve geliştirilmesi
tıp mühendisliği maaş ne kadar
tıp mühendisliği maaş ne kadar

İlginizi çekebilir: adli tıp uzmanı maaşı

Tıp Mühendisliği Maaş [year]

Geldik yazımızın en önemli yerine. Tıp mühendislerinin maaşları ne kadar?

Tıp mühendisleri hem özel sektörde hem de kamuda çalıştıkları için aldıkları maaşlar farklılık gösteriyor. Bu nedenle HepKredi olarak sektörlere göre tıp mühendisliği maaşlarını inceledik ve iki başlığa ayırdık.

Kamuda Tıp Mühendisliği Maaşları

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan tıp mühendisleri ortalama 17 bin TL maaş alır. Mezun olan öğrenciler KPSS sınavı ile atandıklarında aşağı yukarı bu maaş ile işe başlar. Döner sermaye ve derece gibi faktörlere bağlı olarak alınan maaşlar artış gösterebilir.

Özel Sektörde Tıp Mühendisliği Maaşları

Tıp mühendisliği bölümü mezunu olan kişiler özel sektör ve bağlı kuruluşlarında çalıştıklarında ortalama 17 bin TL maaş ile işe başlar. Çok üst düzey firmalarda çalışan tıp mühendislerinin maaşları 25 bin TL’ye kadar artış gösterebilir.

Tıp mühendisliği maaşları ne kadar konulu yazımızda vereceğimiz bilgiler bu şekildeydi. Eğer diğer mühendislik bölümlerinin özel sektördeki ve kamudaki maaşları hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz diğer rehber içeriklerimize göz atabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Lütfen Puan Verin
[Toplam: 4 Anlık Puan: 4]
Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir:   Adli Tıp Uzmanı Maaşı

Yorum gönder

error: Content is protected !!