Uzay Mühendisliği Maaşı

uzay mühendisliği maaşı ne kadar

Uzay mühendisliği maaşı miktarı [year] yılında ne kadar, uzay mühendisleri ne iş yapar, uzay mühendisi olmak için hangi bölüm, uzay mühendisi iş imkanları? Geleceğin mesleklerinden biri olan uzay mühendisliği ile ilgili bütün detaylar bu içeriğimizde mevcut.

Uzay Mühendisliği Nedir?

Günümüzde birçok sektör gelişme hızını arttırmıştır. Bu sektörlerden biri de uzay sektörüdür. Teknolojinin ve imkanların günden güne gelişmesiyle birlikte insanların uzay ile olan ilişkisi artmış ve yaşantımızın bir parçası haline gelmiştir.

Hal böyle olunca yeni yeni meslekler ortaya çıkmıştır. Bu mesleklerin de başında uzay mühendisliği gelir.

Uzay mühendisliği uzay, uzay araçları, roketler, gezegenler, insansız hava araçları ve yörünge ile ilgili çalışmalar yürüten mühendislerdir. Bu mühendisler uzaydan ve uzaydaki nesnelerden en iyi şekilde faydalanmaya yönelik görevleri yerine getirir.

Yeri gelmişken bir konu hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz. Birçok kişi uzay mühendisi olduktan sonra astronot olabileceğini düşünür. Ancak uzay mühendisi olanların görevlerini incelediğimizde neredeyse tamamının görevinin yeryüzünde olduğunu görüyoruz. Yani kısaca uzay mühendisi çalışma alanları çoğunlukla yeryüzüdür.

uzay mühendisliği maaşı ve nasıl olunur
uzay mühendisliği maaşı ve nasıl olunur

Öte yandan, ilginizi çekebileceğini düşünerek uçak mühendisliği maaşı ve havacılık yönetimi maaşı içeriklerini de buraya bırakıyoruz.

Uzay Mühendisleri Ne İş Yapar?

Uzay mühendisleri çeşitli kurum ve kuruluşlarda hava ve uzay araçlarını geliştirmeye yönelik çalışmaları yapar. Araç olarak bahsettiğimiz şeyler uzay aracından ziyade roketatar, uydu vb. araçlardır. Bu çalışmalar içerisinde bilişim teknolojilerini geliştirme, uydu geliştirme ve savunma sanayisine yönelik çalışmalar yer alır. Uzay mühendisleri yaptığı işlerden dolayı elektrik ve bilgisayar mühendisleri ile birkaç noktada benzerlik gösterir.

Ülkemizin hava ve uzay alanında gelişmeler yaşadığını göz önünde bulunduracak olursak bu mühendislerin kolayca iş bulabileceğini söyleyebiliriz. Kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren başta TÜBİYAK, THY, HAVELSAN, ROKETSAN, ASELSAN ve TAI gibi kurumlar olmak üzere birçok kurum bu mühendislere ihtiyaç duyuyor.

Uzay Mühendisliği Olmak İçin Hangi Bölüm?

Uzay mühendisi olmak için üniversitelerin “Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü” bitirilmelidir. Bu bölüm üniversitelerde 4 yıllık lisans bölümü olarak okutulur. Eğer kişi hazırlık sınıfı da okuyacaksa eğitim süresi 5 yıla çıkar.

Uzay mühendisliği bölümünden mezun olmak isteyen kişilerin bazı dersleri başarıyla tamamlaması gerekir. Bu dersler içerisinde termodinamik, roket tasarımı, deneysel mühendislik, dinamik, malzeme bilimi, akışkanlar mekaniği, diferansiyel denklemler, C programlama dili, uzay mühendisliği ve etik gibi dersler vardır.

Uzay Mühendisi İş İmkanları

Hava ve uzay sektörü günümüzde en çok gelişme gösteren sektörlerden biridir. Hal böyle olunca yeni mezun olan havacılık ve uzay mühendisi ihtiyacı günden güne artış gösteriyor.

Havacılık ve uzay mühendisliği bölümünden mezun olan kişilerin kendilerini en iyi şekilde geliştirmesi onların iş bulabilmelerini daha da kolaylaştıracaktır. Mezun olduktan sonra ilgili bir alanda yüksek lisans yapmak ve hatta mümkünse birkaç sertifikaya sahip olmak uzay mühendisi olarak iş bulabilmeyi daha kolay hale getirecektir.

uzay mühendisliği maaşı ne kadar
uzay mühendisliği maaşı ne kadar

Uzay Mühendisliği Maaşı [year]

Geldik yazımızın en önemli yerine. Uzay mühendislerinin maaşları ne kadar?

Kamuda çalışan uzay mühendisi maaşları başlangıç için 12 bin TL civarındadır. Özel sektörde görev yapan uzay mühendisliği maaşları ise 25 bin TL kadardır. Kişinin tecrübesi arttıkça ve büyük firmalarda çalışmaya başladıkça bu maaşlar artış gösterir. Genel olarak havacılık ve uzay mühendisi mezunlarının özel sektörde çalıştığını söyleyebiliriz.

Uzay mühendisliği maaş konulu yazımızın sonuna geldik. Aynı zamanda diğer kamu ve özel sektör personellerinin maaşlarını merak ediyorsanız daha önceden paylaştığımız diğer içerikleri inceleyebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Lütfen Puan Verin
[Toplam: 5 Anlık Puan: 3.4]
Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir:   18 Yaş Altı Banka Kartı Veren Bankalar

Finans, ülkemiz şartlarında adından en çok söz ettiren sektördür. Bizler HepKredi ailesi olarak bilgilendirici makaleleri hazırlayarak sizlere sunmayı görev edindik. İstek, öneri ya da şikayet vb. konularda bize ulaşmanız durumunda 7/24 size dönüş yapacağız. Reklam vermek isterseniz hepkredi@gmail.com adresinden talebinizi iletebilirsiniz.

Yorum gönder

error: Content is protected !!